2018-08-02, 13:39
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozterki przedślubne
Cytat:
Napisane przez orzeszkova
Obie macie rację, dziękuję za opinie.
Myślę że mój partner nie wie że ja tego kroku oczekuje już teraz.
|
Ale czy wie, że w ogóle oczekujesz? Znasz jego poglądy na ten temat?
Cytat:
Nie podejmowałam wcześniej takiej rozmowy, bo chciałabym na niego naciskac + wcześniej miałam już poważny związek z którego zrezygnowałam dla mojego obecnego partnera. Nie chciałam opinii - wszystko jedno z kim, byle wziąć slub.
|
Prawie w każdym wątku na ten temat jest ten sam zbiór problemów: Kobieta uważa, że decyzja o ślubie należy do faceta i jednocześnie uważa, że ujawnienie swoich preferencji to jakaś forma nacisku. Nie rozumiem skąd to się bierze.
Co to za tajemnica przed życiowym partnerem, że chce się brać ślub? Przecież to wręcz niepoważne ukrywać coś takiego, skoro dotyczy chęci uczynienia ważnej zmiany w relacji. Przecież jak powiesz facetowi, z którym się np. spotykasz, że kiedyś chciałabyś mieć dzieci, to nie oznacza z marszu, że chcesz je mieć zaraz teraz z nim. To tylko informacja o twoich życiowych zapatrywaniach, na podstawie których buduje się związek. Tak samo gdybyś powiedziała, że lubisz podróżować i nie masz ochoty osiadać w jednym miejscu na stałe, czy że chcesz mieszkać w bloku, ale nigdy w domku na wsi.
Teraz doszło do sytuacji, w której zainwestowałaś 1,5 roku w związek z facetem, o którym nie posiadasz kluczowej dla ciebie informacji.
|
|
|