Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Po odchudzaniu-wyjsc z diety zdrowo i skutecznie i utrzymac wage:)wasze doswiadczenia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-09, 15:18   #2
Kurt
Raczkowanie

Dot.: Po odchudzaniu-wyjsc z diety zdrowo i skutecznie i utrzymac wage:)wasze doswiad

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Czy na zawsze juz bede zmuszona kontrolowac spozywanie wszelkich wysokokalorycznych posilkow, jak np tluste dania, slodycze, itp?
Przykro mi, ale tak ;)) Nie będzie na pewno takiej możliwości, żebyś jadła ile tylko zechcesz i utrzymywała wagę. Ja utrzymuję wagę po odchudzaniu od roku (schudłam 7 kg), były większe i mniejsze wahania ale zawsze (mniej lub bardziej) kontrolowałam to, co jem. Musisz mieć wewnętrzną blokadę: 'stop, więcej już nie jem, tyle wystarczy - nie po to się tak starałam, żeby teraz wszystko zmarnować'. Piszesz o sobie, że jesteś leniuszkiem, ale ruch niesamowicie pomaga - sama się o tym przekonałam, kiedyś nienawidziłam ruchu w każdej jego formie, każdy wf był dla mnie olbrzymim stresem, że znów będę ostatnia przy bieganiu, skakaniu itp. Chodzi o to, by znaleźć formę która sprawia Ci przyjemność - teraz na przykład uwielbiam skakać na skakance ;). Nie wyznaczaj sobie zadań typu: 'pół godziny dziennie' albo 'trzy razy w tygodniu'. Na początek postaraj się polubić sport - takie 'wyrabianie norm' przyjdzie później ;).
Pozdrawiam i gratuluję - naprawdę dużo schudłaś i musisz się teraz świetnie czuć! :)
Kurt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując