Zakorzenienie
|
Make up Factory - nowa marka w Polsce
Cześć właśnie weszła do sklepów nowa marka Make up Factory, profesjonalne kosmetyki z Niemiec. Oto co mam i przetestowałam, załączam też fotki porównawcze
Miałyście coś z tej firmy? Jestem ciekawa innych kosmetyków, nie są zabójczo drogie, ceny średniopółkowe.
Korektor w płynie - Light Reflecting Concealer
Ultra lekki korektor, który nie gromadzi się w załamaniach skóry. Pigmenty odbijające światło perfekcyjnie kamuflują drobne linie i cienie. Praktyczny aplikator w formie pędzelka pozwala na precyzyjną aplikację. Bezzapachowy.
Fajny, jak widać na zdjęciu jest bardzo jasny - mam nadzieję, że w końcu blado skóre znajdą jakieś odcienie dla siebie ; myślałam, że mój korektor L'oreala w pędzelku jest jasny spodziewałam się tylko rozświetlenia, a ten korektor świetnie rozjaśnia skórę pod oczami, byłam zaskoczona, że tak dobrze sobie z tym radzi. Na zdjęciu jest po środku.
Błyszczyk zwiększający objętość usta - Push up Lip Gloss
Wyjątkowy błyszczyk z formułą Maxi LipTM, która wygładza usta i zwiększa ich objętość. Usta stają się pełne i zmysłowe. Nieklejąca się formuła dająca dodatkowy efekt mokrych ust. Delikatny, słodki zapach
Świetny kolor - brudny beżo róż. Dla porównania po lewej L'oreal Glam Shine, po prawej Juicy Tubes Lancoma, niestety wszystkie błyszczyki w odcieniu brudnawego beżu mi się skończyły. Nie kryje mocno, nie ma brokatu ani drobinek - tylko delikatnie widoczne iskierki, idealny do nude looku. Ma pędzelek, pokrywa usta śliską, 'silikonową' warstwą. Typowy 'estellowy' odcień, co?
Korektor mineralny - Mineral Cover Stick
Nowatorski, wyjątkowy korektor w sztyfcie, oparty o wysokiej jakości bio mineralny Phycocorail (sproszkowana, różowa alga koralowa), który skutecznie kryje niedoskonałości i zaczerwienienia skóry. Odpowiedni zwłaszcza dla cery mieszanej, gdyż zawarty w nim Kaolin absorbuje nadmiar sebum, a tlenek cynku pomaga złagodzić stany zapalne skóry, minimalizując niedoskonałości. Bezzapachowy.
Tłustawy, bałam się, że na mojej mieszanej skórze będzie mocno widoczny albo przyśpieszy wydzielanie sebum. Świetnie kryje, mam trochę przebarwień i krostek, a wczoraj na imprezie miałam skórę jak z okładki ma dość 'tępą' konsystencję, ale dzięki temu chyba będzie wydajny i nie można z nim przesadzić; na zdjęciu po prawej stronie.
Mineralny puder w kompakcie - Mineral Compact Powder
Nowatorski, wyjątkowy puder, oparty o wysokiej jakości bio mineralny Phycocorail, który idealnie odświeża makijaż. Matuje błyszczące partie twarzy i zapewnia perfekcyjnie gładkie wykończenie makijażu. Ultra lekka, miękka formuła jest wyjątkowo przyjemna dla skóry. Cera wygląda świeżo i naturalnie.
Bardzo miałki, trzeba uważać, żeby nie pobrudzić sobie ubrania. Odcień 6 wcale nie jest ciemny, skóra staje się gładka i matowa - ale nie płaska, ma mini iskierki. Puderniczka zawiera lusterko, niestety pędzelka brak. Znowu mam nadzieję, że bladolice będą zadowolone
|