Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Międzyzdroje- czy jest plaża niestrzeżona?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-08-07, 05:03   #1
beasis
Przyczajenie

Międzyzdroje- czy jest plaża niestrzeżona?

Witam
Czy w Międzyzdrojach znajduje się jakaś plaża niestrzeżona i gdzie jej szukać? Gdzieś czytałam że idąc na zachód trafia się na taką plażę, ale o ile za zachód...czy to bardzo daleko od centrum? Z różnych względów zależy mi na tej odpowiedzi.
I jeszcze jedno pytanie. Czy tam na całej długości plaży są takie płycizny, jak to widać np. na kamerkach internetowych (dzieci przy bojach mają wody najwyżej do pasa). Nie ma głębszych miejsc, gdzie można by bezpiecznie popływać, tak żeby woda sięgnęła chociaż szyi? Oczywiście najlepiej na plaży strzeżonej i nie oddalając się za bardzo od brzegu. Bo z tego co widzę na tych kamerkach, to całe morze w Międzyzdrojach nadaje się do pobrodzenia w wodzie do kolan, przy najmniejszych falkach ratownicy zaraz wystawiają czerwoną flagę i wyganiają z wody (choć tak naprawdę nie mają prawa, bo morze to dobro wspólne, a żadne regulaminy nie mogą stać wyżej niż ustawa). W tak płytkiej wodzie nawet przy większych falach utopienie się jest raczej niemożliwe, a gdyby coś się działo to od tego do diaska są ratownicy, a nie od siedzenia i patrzenia jak ludzie brodzą po jeziorze. Byłam kilkanaście lat temu w tej miejscowości, ale niewiele już pamiętam. Ostatnio przez 2 dni był tam zakaz kąpieli przez "wieeeelkie fale" (gdyby je zobaczyli ratownicy z niektórych miejscowości, to parsknęliby śmiechem, zwłaszcza na takiej głębokości).
beasis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując