2018-08-07, 11:29
|
|
BAN stały
|
Dot.: Jak radzicie sobie z pracą i miesiączką?
Cytat:
Napisane przez Natalia1999
Dziewczyny, jak w pytaniu jestem bardzo ciekawa jak radzicie sobie z bardzo bolesna miesiączką i praca. Aktualnie jeszcze się uczę ale bardzo mnie to ciekawi ponieważ jestem właścicielka takich miesiączek. Nic mi nie pomaga, i jedyne co mogę to leżeć i zwinąć się z bólu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
2 x ibuprom (ew. ketonal) + nospa forte zanim jeszcze zacznie boleć. ważne jest aby tabletki wziąć wcześniej a nie jak już od pół godziny się zwijamy z bólu. + gdy mam taką możliwość to ciepły termofor na podbrzusze (ciepło powoduje rozkurczanie mięśni gładkich).
od zawsze mam bardzo bolesne miesiączki, z różnych powodów tabletki anty mi nie leżą, więc przetestowałam mnóstwo opcji.
czasem trzeba się po prostu wziąć w garść, wstać i iść do tej pracy. zupełnie inaczej odczuwa się to wszystko gdy się leży w łóżku i użala nad sobą, a zupełnie inaczej gdy się jest w pracy i trzeba pracować. zajęcie myśli czymś innym, silnie absorbującym też mocno pomaga. gdy się leży i skupia na bólu to czuje się go bardziej, niż gdy głowę masz zajętą.
niektórym pomaga też wysiłek fizyczny (z umiarem) więc warto też spróbować mimo wszystko nie leżeć, a np chodzić, albo poćwiczyć.
i dziwię się, że mówisz, że nic na Ciebie nie działa, gdy nic nie próbowałaś. od kilku lat masz bolesne miesiączki i Ty dopiero myślisz o pójściu do ginekologa???
|
|
|