Zakorzenienie
|
Dot.: ZBIORCZY:Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu cz.II
Cytat:
Napisane przez burn-it-up
Dziewczyny,co myślicie o tym kremie(Eris under 20 Fall in love skin krem nawilżający)?Zamierzam go zabrać na wakacje i nie chcę żeby narobił mi kłopotu  .Użyłam jak na razie kilka razy i bardzo mi odpowiada,szczególnie konsystencja i mocne nawilżenie z wygładzeniem,ale powiedzcie co myślicie o składzie(przepraszam za ewentualne literówki,ale przepisywałam ręcznie):
Aqua, Decyl Oleate, Cetearyl Glucoside, Glycerin, Hazelnut seed oil, Canola,Cetyl Alcohol, Panthenol, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Polyacrylamide, Imperata Cylindrica Root Extract, Allantoin, C 13-14 Isoparaffin, Propelyne Glycol, Alcohol Denat., Laureth-7, Disodium EDTA, PEG-8, Vaccinium Myrtillus Fruit/Leat Extract,
Ethoxyduglicol, Sugar Cane Extract, Lemon Juice, Orange Extract, Glucose, Carbomer, Butelyne Glycol, Tocopherol, Sugar Maple Extract, Lemon Extract, Ascobryl Palmitate, Guarana Fruit Extract, Citric Acid, Ascorbic Acid, Methylparaben, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Parfum, Limonene, CI 16035 ,CI 19140
|
Ogolnie krem nie wyglada zle jednak dla mnie dyskwalifikuje go bardzo wysoko w czolowce polyakrylamid,ktory jest podejrzewany o dzialanie rakotworcze-wszystko zalezy od uzytej ilosci ale wole dmuchac na zimne i unikac tego skladnika.
Wygladzenie daja silikony,za nawilzenie odpowidaja ciekawe emolinety i wyciagi roslinne.
Decyzja nalezy do Ciebie
Cytat:
Napisane przez paprak
Czekam cierpliwie na analize skladu odzywki i sera do wlosow a w miedzyczasie dokladam jeszcze ten kremik:
Neoteric Cosmetics, Alpha Hydrox,12% AHA Souffle
Water, Glycolic Acid, Ammonium Hydroxide, Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Dicaprylyl Carbonate, Stearic Acid, Peg 40 Stearate, C12-15 Alkyl Benzoate, Polysorbate 60, Steareth 2, Hydrolyzed Lupine Protein (Peptides), Green Tea Extract, Panthanol (Vitamin B5), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Xanthan Gum, PVM/MA Decadiene Crosspolymer, Imidazolidinyl Urea, BHT
|
Duze stezenie kwasu glikolowego,jezeli potrzebujesz takiego kosmetyku to OK ale nie wiem co Ci wiecej napisac.
Powinien dobrze dzialac.
Cytat:
Napisane przez capreolus
Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu składu kremu z filtrem:
Krem ochronny do opalania faktor 50 Protectyl vegetal Yves Rocher, Securite extreme 75 ml
Używam teraz kremów z kwasami, na zmianę Acne derm i effacar K. chcę uzywac tego kremu, ale nie wiem czy ten nie będzie zapychał mi porów. Poczytałam wątek o filtrach i myślę, że jest on stabilny i mogę na niego nakładac wszystkie podkłady, ale nie jestem pewna i bardzo proszę o pomoc. Co o nim sądzicie?
Z góry dziekuję
Skład;
Aqua, Octocrylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl methoxycinnamate,Phenyl-benzimidazole sulfonic acid, glycerin, Ethylhexyl Triazone, Ethylhexyl salicylate, Methylpropanediol, Methylene bis- Benzotriazolyl tetra-methylbutylphenol, Glyceryl Stearate SE, Bis-Ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, Propylene glycol, Disodium Phenyl Dibenzimidazole Tetrasulfonate, Diethyloamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, VP/Hexadecene copolymer, Steareth -100, Hydroxyethyl Acrylate/ Sodium Acryloydimethyl Taurate Copolymer, sodium hydroxide, Steareth-2, Parfum, Methylparaben, Xanthan Gum, Tocopherol, Aminomethyl Propanol, Tetrasodium EDTA, Bisabolol, Ethylparaben, Propylparaben, Lactic Acid, Rutin, Mangiferin
|
To jakas nowosc w YR?bo filtr jest fotostabilny,oparty na Tinosorbach S i M,na ktore mozna dawac dowolona kolorowke.
|