2008-08-10, 13:22
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rocznik 92 cz. V
Cytat:
Napisane przez Jutte
heh dobra jesteś
heh dzięki no siora starsza .. w ogole ona ma certyfikat , rok była we fr na studiach miedzynar. i w ogole.. a ja jak taki głupek siedze i milcze.. ten coś do mnie gada a ja ? patrze na siore zeby mi przetłumaczyła no ale.. a ta przewraca oczami i z łaską gada.. starzy mnie na sile chcieli wygonić na spacer z nimi ale ja mówie nie .. bo po co?....
ja miałam z nimi jechac do gdańska .. i raczej nie pojade dziekuje za takie cos .. tylko.. siora pieprzy ze już zarezerwowała pokoje ..  ****a dostane na łeb
|
Najważniejsze, to się nie załamywać. ;* Nie martw się, nawet jeśli tym razem nie uda Ci się wkręcić w rozmowę i swobodnie rozmawiać, to na pewno uda Ci się następnym razem. Bardzo pomagają właśnie ćwiczenia z płyt, listeningi, tłumaczenie tekstów, słuchanie tekstów piosenek i tłumaczenie sobie ich (najlepiej takich, w których jest sporo slangu) a nawet rozmawianie z obcokrajowcami na skype czy gg. Pamiętam jak kiedyś gadałyśmy z koleżanką z Chińczykiem mówiącym po angielsku, my gadałyśmy co innego, on co innego. (;
Właśnie dlatego, że siostra jest starsza, no i była na tych zagranicznych studiach lepiej sobie radzi. Pomyśl sobie, że Ty w jej wieku będziesz tak samo dobra. Tylko, żeby to osiągnąć, trzeba dużo pracować. Na pewno nawet Twoja siostra, jak była w Twoim wieku nie rozumiała doskonale wszystkiego, co mówili do niej Anglicy czy Francuzi. Jutte, będzie dobrze, uwierz mi! (;
Cytat:
Napisane przez slonce_00
ja mam 171 i czuje się czasami za wysoka :/ ale w liceum mam nadzieję że tak nie będzie 
|
A ja mam tyle, ile mam i nie czuję się wysoka. Ani trochę. ;D Czuję się taka średnia... (;
|