Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Swędząca skóra głowy, szampony dla wrażliwców- wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-10, 15:48   #492
inc0rrect
Zakorzenienie

Dot.: swędząca skóra głowy

To jest opinia w KWC o Seboradinie Niger stara wersja

"niebezpieczny skład
Pomijając już to, że szampon niezbyt się pieni i drażniąco pachnie przejdę do konkretów. Jak czytamy na etykiecie szampon ma być pomocny w kuracji do włosów słabych i przetłuszczających się. Dziwne jest jednak to, że pierwszorzędnymi składnikami szamponu przeznaczonego dla osób cierpiących na łupież lub łuszczycę są: Sodium Laureth Sulfate oraz Cocamidopropyl Betaine. Ten pierwszy podrażnia skórę, wywołuje świąd i wypryski, uszkadza osłonki włosów powodując ich łamliwość i rozdwajanie. A ten drugi połączony z tym pierwszym powoduje przesuszenie skóry, łupież, wypryski na skórze owłosionej i alergiczne zapalenie skóry.
Wnioski? Moje włosy są suche i podatne na uszkodzenia, skóra głowy przetłuszczona i zmęczona. Lepsza jest odżywka z tej samej serii, która może jakoś łagodzi szkodliwe działanie tego szamponu, jednak gdybym miała komuś doradzać to… „nie róbcie tego w domu!”."

Nie wiem co o tym sądzić, czy nowa wersja ma taki sam skład jesli chodzi o te skladnii i czy ta opinia ma jakies uzasadnienie (sama nie znam sie na składach więc pytam się kogoś mądrzejszego)

pierwszy raz jestem na tym wątku, więc dodam, że od 3 dni swędzi mnie skóra głowy nie znam przyczyny, ewentualnie swita mi Kallos late mleczny albo Wax l'biotica...może to zaszkodzilo...
Narazie szukam jakiegoś szamponu, jutro ide do dermatolog-nie ufam dermatologom ale u tej jeszcze nie bylam a ponoc dobra...pójde sproboje...może się czegos dowiem o moich włosach (wypadają i swedzi skóra głowy)

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując