Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 27 lat i...
Wątek: 27 lat i...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-08-13, 09:57   #143
Ariada
Wtajemniczenie

Dot.: 27 lat i...

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8542169 1]Ale wiesz, to dalej kwestia konkretnego człowieka. Twoja mama tak ma i z tym faktycznie nic nie zrobisz. U mnie na szczęście było inaczej. Wcześnie zaczęłam sobie sama robić żarcie i nigdy nie było problemu, że jak to, nie zjem schabowego z mizerią.

Przecież nikt tutaj nie sugeruje, że absolutnie każdy rodzic nadaje się do tego, żeby z nim mieszkać. Jak najbardziej rozumiem, że można mieć fajnych rodziców, ale takich trochę zafiksowanych, z całym szacunkiem jak z tym obiadem. Chodzi raczej o to, żeby głupio nie oceniać ludzi - choć oczywiście każdy ma do tego prawo - po tym gdzie mieszkają.

A z tym spowiadaniem się z upijania etc. ktoś wyżej dobrze napisał. Nieodcięta pępowina może się mocno trzymać nawet wtedy, gdy zmienia się komplet kluczy.[/QUOTE]
Ale ja to wszystko rozumiem wszystko zależy od danego przypadku. Pisałam o tym, że znam ludzi, którzy nie mieszkają z rodzicami, a rodzice nadal dyktują im warunki. Znam też takie, które mieszkają z rodzicami i czują się z tym dobrze, bo ich rodzice traktują ich jak normalne, dorosłe osoby.

Ja tylko odpowiedziałam na pytanie co może przeszkadzać w mieszkaniu z rodzicem
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując