Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-10, 20:33   #1128
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

dostałam odpowiedź odnośnie dwóch capital soleil na analizie składów... i ogólnie już sama nie wiem... co do zapychania to przy filtrach nigdy powiedzieć się nie da - trzeba próbować. ale teoretycznie powinny się wchłaniać dobrze, jeśli się nałoży bez kremu pod to. Hexxanie nie pasowało, że przy odwodnionej skórze ryzykuję filtr z alkoholem... więc się zabrałam za poszukiwania i wpadłam na avene 40tkę żel-krem, który jest do cery tłustej przeznaczony i mimo to nie ma procencików przynajmniej na początku składu, do tego - co mnie cieszy - nie ma tego diazo... urea (od niego na bank dostaję pokrzywkowego uczulenia). nie ma też parabenów i tylko disodium EDTA mnie mało cieszy, ale chyba warto zaryzykować? oto skład:

AVENE AQUA, C12-15 ALKYL BENZOATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL, AQUA, BUTYLENE GLYCOL, CYCLOMETHICONE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, PTFE, DIMETHICONE, CETEARYL ALCOHOL, C20-22 ALKYL PHOSPHATE, POLYMETHYL METHACRYLATE, C20-22 ALCOHOLS, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CHLORPHENESIN, COCO-GLUCOSIDE, CUCURBITA PEPO, DECYL GLUCOSIDE, DISODIUM EDTA, PARFUM, HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PHENOXYETHANOL, POLYSORBATE- 60, PROPYLENE GYLCOL, SORBIC ACID, SQUALANE, TITANIUM DIOXIDE, TOCOPHERYL GLUCOSIDE, TRIETHANOLAMINE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, XANTHAN GUM, ZINC GLUCONATE, ZINC OXIDE.

są trójglicerydy ale daleko, a alkohole te takie c20-22 to chyba jakieś inne czy jak? no i też nie na początku składu... co wy na to?
filtr w polsce niedostępny z tego co widzę na stronie avene
cloche jest offline Zgłoś do moderatora