2018-08-14, 18:03
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Przykra sytuacja z przyjaciółkami
Cytat:
Napisane przez Classic
Mnie już moja przyjaciółka nauczyła, że jak potrzebuje pomocy i wsparcia to nic się nie stanie jeśli o to poproszę, ona nie zawsze musi się domyślać i to działa w dwie strony. Także ona nie zainteresowała się Tobą po śmierci psa, ale równie dobrze Ty mogłaś jej zgłosić że masz ciężki czas. Ona pewnie też miała ciężki czas i tak sobie wypielęgnowałyście wzajemny żal do siebie na domysłach zamiast po prostu pogadać.
|
Zgadzam się, coś w tym może być. Mimo wszystko nie wyobrażam sobie takiego zachowania u dobrych przyjaciółek... Odrzucenie twojego zaproszenia i organizowanie innej imprezy - przecież doskonale wiedziały, że się o tym dowiesz. Ja bym to odebrała jako jakieś manifestacyjne zakończenie przyjaźni.
Strasznie przykre, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji z moimi przyjaciółkami. Kurcze, jeśli psują się kontakty między nami to rozmawiamy o tym i staramy się wyjaśniac sytuacje na bieżąco, bardzo mnie dziwi ze tak cię potraktowały. Mnie się aż wydaje, że jednak coś musiało się psuć wcześniej, to dziwne ze tak nagle (w relatywnie krotkim czasie, bez żadnej próby wyjaśnień od strony tej Y) spuściły ci taka bombę. Chyba już wcześniej coś się wypaliło w tej przyjaźni z ich strony...
Nie wiem co bym zrobiła, chyba uznałabym ze nie ma co tu juz zbierać. Może jeszcze probowalabym się spotkać i porozmawiać _szczerze_. No ale tak przyjaciółki nie postępują, zawiodlyby bardzo moje zaufanie i nie wiem, czy by je odzyskały. Sama musisz zdecydować czy na twoje jeszcze zasługują.
Trzymaj się .
PS To Polki czy inna narodowość? Bo mogą tu wchodzić w grę tez jakieś różnice kulturowe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Czas edycji: 2018-08-14 o 18:10
|
|
|