Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Elegancka koszula plus jeansy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-11, 01:27   #1
kozioleq
Przyczajenie

Elegancka koszula plus jeansy?

Hej,
Mam do Was pytanie odnośnie połączenia koszuli oraz jeansów, a konkretnie sposobu ich noszenia. Wiadomo, że zwykła koszulka wpuszczona w jeansy to kiepskie i obciachowe połączenie. Nie powinno tak też się niby robić z casualowymi koszulami. Ale jak według Was powinno nosić się koszule eleganckie, takie "garniturowe" do jeansów? Ostatnio trafiłem na promocję w Wólczance i kupiłem sobie czarną, gładką (bez żadnych wzorków) koszulę (nie taliowaną, nad czym w gruncie rzeczy trochę ubolewam) z długim rękawem. Chodzi mi o połączenie ciemne granatowe jeansy, pasek plus ta koszula. Wpuszczona w spodnie czy na wierzchu?

Wiem, że wiele osób jest przeciwnikiem wkładania koszuli w spodnie. Porównałem obydwa rozwiązania i w przypadku eleganckiej koszuli garniturowej wydaje mi się, że lepiej wygląda się z koszulą wpuszczoną w spodnie (do tego podwinięte rękawy). Coś w tym stylu, tylko, że koszula czarna i spodnie inne:
http://www.we-dwoje.pl/esprit;-;kole...tml?foto_id=15

Chociaż z drugiej strony, koszula w paski robiona na "slim fit" lepiej wygląda wypuszczona na zewnątrz. Co o tym sądzicie?
kozioleq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując