Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Fanki spódnic i sukienek - łączmy się!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-08-18, 01:45   #689
Atavish
Zakorzenienie

Dot.: Sklepy z sukniami w stylu lat 50, rockabilly

Cytat:
Napisane przez Morticia_Addams Pokaż wiadomość
Szukam sklepów z sukniami w stylu lat 50.

Czy ktoś z Was robił zakupy w sklepie Wonderlandia?

Jeśli tak, to jak go oceniacie?

Pytam, bo lubię także suknie w stylu lat 50 i szukam ładnych strojów w rozsądnych cenach. Spodobało mi się u nich kilka modeli, a i halki kuszą ceną. Nie wiem jednak, czy warto u nich kupować.

Może macie jakieś zaufane sklepy internetowe z odzieżą inspirowaną latami 50 lub stylem rockabilly?
Wonderlandii nie znałam, ale te same modele widziałam na retrostage (facebook mi kiedyś pokazał). Skusiłam się ze względu na cenę i póki co jest gorzej niż lepiej. Jedna sukienka super (choć materiał mógłby być lepszy), jedna średnia (źle zszyta w talii i przez to aby się dobrze układała trzeba ją nosić z paskiem), a trzy kompletnie z tyłka - materiał tragiczny (mimo że sprawdzałam przed zamówieniem skład) a do tego inne odcienie kolorów niż na zdjęciach czy wręcz trochę inny krój.
Nie będę się upierać że Wonderlandia będzie taka sama, ale biorąc pod uwagę ceny, zdjęcia i fasony (wszystko tak jak na retrostage), to bym była bardzo ostrożna.

Natomiast ze sklepów które polecam to Collectif, Natabo, Corsetry and romance (dziewczyna szyje na wymiar) i Lolipopshop. Sama kupuję większość z tych rzeczy stacjonarnie, bo Łódź ma na szczęście retro/vintage butik z większością tych marek (oprócz Corsetry and romance). Jeśli jesteś z okolicy, to polecam. Bo zawsze lepiej przymierzyć i pomacać materiał.

A jeśli ktoś jeszcze zna jakieś inne sklepy czy firmy to też chętnie skorzystam z porady

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując