2018-08-20, 18:25
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Koniec lata - coroczne dołki około jesienne
Cytat:
Napisane przez VI4
to ja mam inny problem z sandałami - poza sportowymi wszystkie mnie ocierają. Pochodzę kilkanaście minut i mam pościeraną skórą na palcach - w sandałach, które powinny być mega wygodne. Raz pojechałam w takich sandałach do innego miasta - chodzenia bardzo mało, do pociągu z hotelu rzut beretem, ale i tak po dwóch dniach wróciłam z palcami poocieranymi do krwi.
|
A to swoją drogą Wiele z nich ma zapięcia/zdobienia w dziwnych miejscach, przez co obcierają skórę. Poza tym połowa z tych, które widziałam ma śmiechu warte podeszwy - ma toto może z 05cm. grubości i nijak nie daje żadnej amortyzacji podczas chodzenia.
Cytat:
Napisane przez voice_of_silence
Ale znaleźć ciepłe, nieprzemakające buty to taki sam wyczyn :d
|
Wierzę, choć przyznam, że ja nie mam tym takich problemów. Kupuję skórzane "trepy" (to się chyba profesjonalnie nazywa workery), impregnuję je i jest mi ciepło. Nie przypominam sobie, żebym miała też jakieś wielkie problemy z przemakaniem, chyba, że faktycznie długo brodziłam w roztapiającym się śniegu. 
Cytat:
Napisane przez Doli
Serio masz ochotę w trzaskający mróz czy ulewę iść na rower?
Faktycznie, jesteś w mniejszości.
Nie znam nikogo kto woli na rowerze jeździć w zimne pory. 
|
Dopóki nie ma śniegu (jak spadnie, to nie jeżdżę, bo zwyczajnie boję się utraty kontroli nad pojazdem), to bardzo lubię chodzić na rower Najfajniej mi się jeździ jak jest 0-15*C, powietrze jest rześkie i przyjemnie chłodne. Jak spadnie mnóstwo śniegu i jest mróz lub pojawi się ulewa to uwielbiam chodzić na spacery, klimat jest niesamowity Ogólnie mam znacznie więcej energii i jestem weselsza niż teraz, bo aktualnie mam siły jedynie na szybkie, niezbędne zakupy i pędem do domu, bo duchota i gorąc jest niesamowity 
Do tego robactwo. Masa przeklętego, kąsającego robactwa
|