Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nadmierna potliwość (dość niezwykla).Pomocy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-11, 22:45   #7
trawka
Raczkowanie

GG do trawka
Dot.: Nadmierna potliwość (dość niezwykla).Pomocy!

Cytat:
Napisane przez agata_wwl Pokaż wiadomość
Antidral odpada, bo dla mnie jest za mocny (zresztą podobnie jak Etiaxil) -> strasznie swędzi mnie po nim skóra. Stosowałam pod pachy i po pewnym czasie dostałam uczulenia.
Poza tym nie wyobrażam sobie smarować całych pleców...

A co do reszty to właśnie zastanawiałam się do jakiego lekarza się wybrać. Myślałam o ginekologu, bo może to jakieś hormonalne sprawy? Oj, już sama nie wiem...

I dlatego proszę Was o rady - może ktoś miał podobny problem i sobie z tym poradził? Będę przynajmniej miała jakiś punkt zaczepienia i pod odpowiednim kątem zacznę robić te badania...
Ja używam Antidral i nie sądzę, żeby nadawał się do smarowania pleców, bo jego działanie polega głównie na bardzo głębokim wysuszaniu - myślę więc, że masz rację, że nie chcesz go używać
Myślałam też nad tym co napisałaś, że przyczyną mogą być hormony - zajrzałam do ulotki jednego leku i wynika z niej, że potliwość może być spowodowana niewłaściwą pracą tarczycy - może warto byś wybrała się nie do ginekologa, ale do endokrynologa Myślę, że ja zrobiłabym tak: poszłabym do lekarza internisty i poprosiłabym o skierowanie do takiego specjalisty Nie spytałam wcześniej, jaką specjalizację miał lekarz, u którego byłaś wcześniej - jeśli nie był to dermatolog, to mogłabys się także do niego wybrać - nawet lepiej byłoby iść wcześniej do dermatologa niż do innego lekarza