Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rezygnacja z obywatelstwa, tożsamość narodowa, duma etc. etc...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-08-26, 03:31   #64
Candy_lips
Zakorzenienie

Dot.: Rezygnacja z obywatelstwa, tożsamość narodowa, duma etc. etc...

Jestem osobą, która przywiązuje się do miejsca gdzie mieszka. Nie każdy tak ma, niektórzy potrafią żyć wszędzie, wszędzie potrafią się dostosować. To jest często dobre, bo czasem życie gdzie indziej może dla kogoś być lepsze. Bardzo lubię polską kuchnię, zabytki, uważam, że jest dużo ładnych miejsc w Polsce. Jeżeli musiałabym zamieszkać gdzieś indziej, to byłoby mi ciężko, tęskniłabym za bliskimi, na pewno jakiś czas byłoby trudno. No ale pewnie da się przyzwyczaić, ciężko mi tylko powiedzieć czy poczułabym się tam w końcu u siebie, ale to raczej trzeba przeżyć. Jeżeli jednak kiedyś będę musiała wyjechać i uznam, że po prostu tak będzie lepiej, to to zrobię. To nie zmieni przecież faktu co czuję, ale czasem trzeba. Na razie daję sobie radę tutaj. Na pewno są rzeczy, które mnie denerwują np częste narzekanie co czasem sama robiłam, ale robię już rzadziej no i inne kwestie, ale nie jest jeszcze na tyle źle dla mnie bym wyjeżdżała. Mieszkam też w rejonie, gdzie o dobrą pracę nie jest tak ciężko, pewnie inaczej by to wyglądało jakbym mieszkała w innym rejonie Polski.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując