2008-08-12, 18:07
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
Cytat:
Napisane przez cal
dlatego napisałam że zdecydowana większość wyrasta. Osobiście znam jednego dorosłego z ADHD.
co do zapobiegania - oglądałam ostatnio na TvnStyle program gdzie prowadząca powiedziałam ciekawą rzecz. Mianowicie tran bardzo łagodzi objawy. Potwierdza to fakt ze kiedyś w szkołach picie tranu było obowiązkowe. Teraz nie jest a ADHA stało sie problemem nr jeden w polskich placówkach oświatowych.
lekarzem nie jestem, pedagogiem jeszcze też nie - pisze co słyszałam - i jak dla mnie jest to dość logiczne.
czy któreś z waszych rodziców miało problem z ADHD?
|
moja teściowa miała,ojciec dziecka miał i moj syn ma.
kiedyś nie była to choroba,lecz brak wychowania.ale tu się zgodzę tran pomaga w koncetracji i w nauce.nie jest jednak lekiem na nadpobudliwość psychoruchową.są inne leki refundowane w 100% przez panstwo i 100%skuteczne.
fakt,że łykanie kwasu foliowego w ciązy i przed w jakimś stopniu zapobiega wadom układu nerwowego,ale nie można zakładać,że spadnie na nas każde nieszczęście.jest to tylko usprawiedliwienie.
dodam na koniec,że dziecko z ADHD nie jest potworem.jest takim samym człowiekiem,ktorego trzeba umiejętnie prowadzić przez życie,a z wdzięczności potrafi oddać swoje serce.
|
|
|