Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ryzykować stratą pracy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-08-27, 08:34   #1
kieliszek99
Przyczajenie

Thumbs down

Ryzykować stratą pracy?

Wizażanki, proszę o radę i być może kopa w tyłek...
Od 4 lat pracuję w prywatnej szkole językowej, mam tam miłą atmosferę i uwielbiam tą pracę ale umowa jest śmieciówką, nie należy mi się nic, nawet chorobowego nie mam, pracuję codziennie od ok 14 do 20 lub 21. Pracuję również w szkole publicznej, w zeszłym roku miałam mało godzin więc 2 dni w tygodniu zaczynałam o ok 9.30, kończyłam koło 14, miałam 1,5 godz przerwy i jechałam do prywatnej i pracowałam do wieczora. W tym roku zaczynam staż, mam już pół etatu, mam mieć dużo więcej obowiązków i brak taryfy ulgowej - obecność obowiązkowa na wszystkich dyskotekach szkolnych, wywiadówkach, radach itp... Plan mam ustalony tak że 2 dni w tygodniu tam pracuję, zaczynam o 8 i kończę koło 15 i tu zaczynają się moje wątpliwości... Bliscy mówią mi że jedynym wyjściem jest zrezygnować w te dni z pracy w szkole prywatnej bo to męczarnia dla psychiki i głosu. Pewnie musiałabym zaczynać zajęcia koło 16 lub 17. Nie uśmiecha mi się tak pracować, jednak nie wiem jak zareaguje szefowa na wiadomość że będę dostępna dla niej przez tylko 3 dni. W zeszłym roku tych godzin było mniej a i tak co trochę miałam zdarte gardło. Chyba nie mam wyjścia jak postawić taki warunek i czekać na reakcję. Mam różne myśli, w tym takie że powie że w takim razie nie jestem dyspozycyjna i mnie nie potrzebuje. Nie wiem czy zdołam ogarnąć tyle korepetycji żeby wyjść na to samo finansowo. Stawki nie mam super ale mam dużo godzin. W szkole państwowej jako nauczyciel stażysta nie ma szału jeśli chodzi o pensję. Co byście zrobiły na moim miejscu? Szły na żywioł i porozmawiały z szefową czy się męczyły pracą po 12 godzin dziennie z uczniami? Wszyscy mówią mi że najzdrowszym i najrozsądniejszym wyjściem jest odpuścić zajęcia w szkole językowej w te dwa dni szkoły publicznej ale nie wiem czy się da..
kieliszek99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując