Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaka sieć komórkowa?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-08-27, 15:19   #182
userrr
BAN stały

Dot.: zmiana sieci komórkowej T-mobile czy Play

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;80326426]Play za to ma do bani oferty z telefonami. Gdy ja porównywałam oferty u wszystkich operatorów to wychodziło praktycznie tak samo w Plus, Play i t-Mobile a w Play wychodziło aż 600 zł drożej.

Mnie w ofercie na kartę odrzuca sama myśl doładowywania telefonu, a potem wkurzanie się że nie mam nic na koncie, albo że zostało mi jeszcze pełno kasy i nie mam co z tym zrobić.
W abonamencie lubię to, że nie dość że mogę wziąć telefon i spłacać go w ratach to nie martwię się o nic, bo zawsze mogę zadzwonić, napisać SMS, czy znaleźć coś w sieci, a także wysłać w razie czego płatnego smsa, dodatkowo mogę dołączyć męża i jeszcze kogoś i płacić jeden rachunek.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]

jak zwykle wszystko to ma swoje plusy i minusy, z niebezpieczeństw abonamentu to to, że możesz wykorzystać dużo więcej kasy niż planujesz albo ktoś kto się dorwie do twojego telefonu może nabić rachunek kiedy nic o tym nie wiesz, a potem musisz to zapłacić, karta dziś jest lepsza niż kiedyś lata temu, bo dziś masz w ofercie na kartę np pakiety które się same odnowią, a doładowanie możesz zrobić przez konto bankowe albo kupić w jakimś sklepie jak żabka albo jakikolwiek inny sklep, nie musisz specjalnie dla opłaty rachunku siadać przy komputerze i robić przelewu albo szukać banku do zrobienia przelewu, do tego oferty na karte dziś mają jeszcze opcje, że możesz założyć konto w sensie login, zalogować się i zarządzać usługami/pakietami i masz pewność, że nie możesz wykorzystać więcej niż masz kasy na koncie z doładowania, do tego kiedy aktywujesz sobie numer na karte nikt nie sprawdza w żadnych bazach czy czasem nie jesteś dłużniczką, a kiedy zmienia się oferta na lepszą w innej sieci,
a twoja sieć w której jesteś ociąga się z wprowadzeniem lepszych warunków to możesz, przenieść numer do innej sieci w 1-2 dni albo wtedy kiedy się kończy ważność, pakietu z którego korzystasz tak, żeby sobie aktywować nowy pakiet w innej sieci, po przeniesieniu numeru i to jest bardzo wygodne rozwiązanie bo nie masz obowiązku bycia w sieci jak w umowie z karą której musisz dotrzymać albo zapłacić karę umowną, a jeśli umowa jest na czas nieokreślony to wypowiedzenie 30 dniowe + okres rozliczeniowy to nawet 2 miesiące może trwać to wypowiedzenie, w karcie masz dużą swobodę, nie płacisz żadnych opłat aktywacyjnych w karcie, a czasem sieć zrobi promocje np jak kiedyś Plus chyba to było 50% więcej kwoty doładowania, a przy rocznej ważności kont i wygodnym zarządzaniu numerem przez logowanie się z przeglądarki czy nawet ze smartfona to telefon na kartę dziś jest bardzo wygodny,

i komfort psychiczny chyba najważniejszy, że w ogóle się nie stresujesz bo nie ma w karcie opcji, że zapłacisz więcej, wiesz, że nie przyjdzie rachunek na 400 zł,

ja bym się tak nie upierał przy abonamencie, bo abonament to jest tak, że masz np umowę na 2 lata albo dłuższą i takie warunki jakie wtedy były atrakcyjne, mija np rok i warunki są atrakcyjniejsze w innej sieci, a ty wiesz, że musisz jeszcze dopłacić do końca w abonamencie bo jak nie to kara umowna na którą się sama zgodziłaś podpisując umowę i masz tak bez sensu te warunki aż do końca umowy kiedy inni w karcie mają np promocje 50% więcej kwoty doładowania do wykorzystania na wszystko, a nie tylko na rozmowy, a ty masz zobowiązanie do płacenia abonamentu jeszcze przez np rok - ogólnie nie ma żadnych zachęt, nagród za bycie w abonamencie, a w karcie tak, czasem są i nie ma zobowiązań, że musisz być w karcie i w tej sieci którą wybrałaś, nie ma żadnych kar umownych, żadnego karania za zmianę sieci kiedy wiesz, że inna sieć zrobiła lepszą ofertę

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2018-08-27 o 15:30
userrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując