2018-08-30, 21:20
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46
Cytat:
Napisane przez Natt1992
Zamówiłam coś na aliexpress, przesyłka była już w Polsce i aktualnie ma status nieudanego doręczenia. Nie ma żadnego awiza, czy to jest dostarczane Pocztą Polską?  Czy jeżeli podam im ten dziwny numer przesyłki, to powiedzą mi co się z nią stało?
|
Opcji jest kilka:
a) listonoszowi się nie chciało brać, bo by się nie zmieściło do skrzynki, albo miał za dużo na ten dzień i przyniesie to w najbliższych dniach
b) listonosz zapomniał wrzucić awizo
c) to się gdzieś zgubiło i próbowano dostarczyć na inny adres
d) to fejkowy numer
Nie martwiłabym się - ja nigdy nie patrzę na te statusy itd, bo w większości to fejki są. Czekam aż upłynie czas i ewentualnie zakładam spór. Akurat z tym nie ma problemów żadnych. Dojdzie to dojdzie, nie dojdzie to nie dojdzie - kasa wróci 
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------
Ja mam głupie pytanie odnośnie elektroniki, komputerów itd.
Mam w miarę nowego laptopa (ponad rok) i przez tyle czasu z lenistwa nie zrzuciłam starych zdjęć na niego ze starego lapka. Szczerze mówiąc próbowałam. Robiłam to tak, że po kilka folderów wrzucałam na pendrive'a ze starego i później przekładałam do nowego, ale to tyle trwało, że
Zostały mi jeszcze jakieś 3 lata zdjęć
Czy jakbym kupiła sobie kabel USB-USB to mogłabym podłączyć jednego kompa pod drugi i sobie tak przerzucić i byłoby szybciej?
Czy ten stary komputer musi być włączony czy mogę na wyłączonym to ogarnąć?
Padła mi tam bateria całkowicie. Wymieniać się jej chwilowo nie opłaca. Ładowarka działa tylko pod pewnym kątem i strach ruszyć kablem, żeby laptop się nie wyłączył i żeby to całe przesyłanie nie poszło na marne.
Aż mi się niedobrze robi jak sobie pomyślę, że muszę go w ogóle włączać, bo włącza się chyba z 10 minut 
W sumie piosenki na mp3 można sobie wrzucać jak mp3 jest wyłączona... ciekawi mnie jak to jest z komputerem
|
|
|