Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie typowy problem-wlosy dluuuugie krecone
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-13, 18:45   #11
tulipanna.
Zakorzenienie

Dot.: Nie typowy problem-wlosy dluuuugie krecone

Cytat:
Napisane przez besio Pokaż wiadomość
Powiem ci szczerze, że też tak miałam. Po pierwsze odstawienie suszarki nic nie da i nie tylko ja tak twierdze, ale mój fryzjer także. Po drugie zaczęłabym stosować kosmetyki przeznaczone dla ciebie tj. pantene provi szampon podkreślone cieniowanie ma bardzo lekką formułę i włoski są po nim miękie i podatne na układanie, pantene provi odżywka proste i gładkie nie prostuje wbrew pozorom, ale daję dobre nawilżenie i pozostawia włosy błyszczące. Co do skrętu to Loreal Hot Curly jest super, a do porstowania Hot Liss tej samej firmy. Jeżeli jedwab to tylko farouk, najlepszy jaki może być, nie ma co patrzeć na taniość innych. Nie powinnaś używać odżywek bez spłukiwania, bo obciążają takie włosy jak twoje i dają beznadziejne efekty. Polecam również maski raz w tygodniu np. Kallosa mleczna, lub loreal elseve z cementem, są naprawdę bardzo dobre. Polecam również maseczkę z oliwy i witamin raz na 2 tygodnie taką domową na same końcówki, daje naprawde dobre efekty w ciągu 2 miesięcy. No i nie radzę już farbować, a prostowanie co najwyżej na wyjątkowe okazje i nie częściej niż 1 raz w tygodniu. Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam i trzymam kciuki
Wiem, ze chcesz dobrze, ale to co proponujesz kolezance nie jest najlepszym pomyslem
Po pierwsze jedwab, ktory polecasz ma alcohol denat w skladzie. To bardzo wysuszajacy alkohol. Kosmetyku tego mozna z braku laku uzyc jako jednorazowego upiekszacza, ale nie nadaje sie do czestszego uzytku, bo zrobi z wlosow suche SIANO.

Odstawienie suszarki nic nie da Gratuluje fryzjera. Kazdy za przeproszeniem dzieciak wie, ze suszenie - wysusza. Fundowanie wlosom czestych i dlugich nawiewow goracym powietrzem powoduje wysuszanie, a w koncu prowadzi do rozdwajania sie koncowek. Jesli chodzi o zimny nawiew - rozprostowuje krecone wlosy. Mozna stosowac DOBRA suszarke z dyfuzorem, ale przede wszystkim z jonizatorem i umiarkowanie cieplym nawiewem podsuszyc wlos przez 5 min pamietajac o odpowiednim nawilzeniu go przed tym zabiegiem.

Kosmetyki L'oreal i Pantene zawieraja z reguly sporo silikonow, co nie sluzy czesto kreconowlosym.

Farbowanie - ok, ale moze zamiast farb chemicznych mieszanki henna? To zarazem swietna odzywka.

Jesli chodzi o prostownice - nawet raz w tygodniu to za duzo.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując