|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Cytat:
Napisane przez kasia1221
Może przynajmniej skończy się z kreskami 
Może nie odkładajcie starań... Czy nie możecie sobie na to pozwolić?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
W naszej sytuacji nie chodzi o pieniądze. Tż prace ma na stałe, ja dorabiam jeszcze w jednej firmie tyle, ze na zlecenie, kredytu nie mamy wiec luz tylko, ze ja juz 3 lata odkladam starania i 3 razy prace zmienialam... szlag mnie juz trafia bo pracuje 5ty rok i ciagle umowy na zastepstwo albo na rok.. niby powinnam to olac i sie starać a potem będę sie martwic o prace. Jest szansa, ze po macierzynskim wroce bo nie ma specjalistow do pracy a teraz mam wymarzone posady i znowu je moge stracić ... mam dość przenoszenia ciągłego. Juz sie wystarczajaco naczekalam ale 2 dziecko jest dla mnie priorytetem...
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------
Cytat:
Napisane przez kaaarii
To nawet jak zajdziesz w ciążę w trakcie roku szkolnego to przecież umowa zostanie przedłużona automatycznie do dnia porodu. Ja bym nie przekładała starań, bo jednak rok to dużo czasu
Pozdrawiam z poczekalni
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
no niby tak. Umowe mam do konca sierpnia. Zalozmy ze zajde teraz w ciaze i bede rodzic najdalej w sierpniu 2019.. to watpie ze mi szkola da kolejna umowe... bede musiala iść na zasiłek z zusu. A na moje miejsce ktos przyjdzie. Chyba ze ta osoba sie nie sprawdzi.. i ja wroce po roku...nie wiem...a zastanawia mnie jak to jest jakby Tp mi wykraczal poza umowe i np rodzila byl zalozmy w pazdzierniku.. co wtedy... bo nauczyciel teoretycznie we wrzesniu zawsze podpisuje umowy na rok nigdy krocej...i czy bym mogla u nich dokonczyc macierzynski czy juz nie
Czas edycji: 2018-09-03 o 12:37
|