Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Swędząca skóra głowy, szampony dla wrażliwców- wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-13, 22:42   #503
inc0rrect
Zakorzenienie

Dot.: swędząca skóra głowy

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
SLS-y rzadko wystepuja obecnie w szamponach! SLES i SLS to nie to samo. SLS podraznia, a SLES nie ma takich wlasciwosci, moze jednak wysuszac skore i wlosy, ale swietnie domywa tluste wlosy.

jezeli SLES nie jest na 2 miejscu w skladzie zaraz po wodzie, to szampon zazwyczaj jest bardzo łagodny, wrecz nawilzajacy.

mam Johnson`s Baby rumiankowy, wg mnie jest swietny składowo, ma delikatne detergenty(te glowne, w najwiekszej ilosci), a SLES jest gdzies w skladzie i nie zrobi "kuku" tak jak w innych szamponach.

moja baaardzo wrazliwa skora glowy go dobrze toleruje, ale moje wlosy maja tendencje do nadmiernego przetluszczania, a ten szampon jest do wlosow dziecięcych, czyli niewymagajacych silnego mycia. uzywam go od czasu do czasu jednak.

rowniez cierpie na łojotokowe zapalenie skory i lubie szampon, przeznaczony wlasnie dla osob z ŁZS, moze wypróbuj? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4546

mocznikowe kosmetyki sa polecane dla osob z ŁZS, swietnie nawilzaja i jednoczesnie dzialaja keratolitycznie(zluszczaj aco)

szampon mnie nie podraznia a wlosy sa dobrze domyte, ale nie wysuszone

Narazie mi nie zależy na wyglądzie włosów, mogą się przetłuszczać, mogą byc matowe etc na czas leczenia na te dwa tygodnie chcę poprostu uzywac szamponu, ktory bedzie dzialal dobrze na skóre glowy, nie przeszkodzi w jej leczeniu a nawet je wspomoze... mam wybor z tych dwoch, bo nie będe wychodzila z domu na zakupy juz i nie będe miala okazji kupic innych szamponow, teraz dwa tygodnie chce siedziec w domu i naprawde to porzadnie wyleczyc (poswiece sie jakos )
wiec bede myla tym z johnson'a chciaz ten moj ma pewnie gorszy skałd niz ten rumiankowy...bo dodatkowe rozczesywanie...lepsze pienienie ale nic trudno, wazne ze jak mowisz ma SLESy a nie SLS

a co sądzisz o stosowaniu szamponow ziołowych takich jak ten o ktorym wczesniej pisalam przy ŁZS? Jest to zalecane..?

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując