Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Wszystkiego najlepszego dla Darii i Klaudii 
Cytat:
Napisane przez joasiah
Ivy marcinka przywioze ci chcesz? 
|
Chciałabym, ale w najbliższym czasie będzie to niemożliwe , bo od poniedziałku zaczynam remont kuchni, weekend spędzamy u teściów (musimy zaplanować krok po kroku co robić).
Cytat:
Napisane przez Murmelius
Witajcie.
Sytuacja wygląda tak, że Malwinka do żłobka już raczej nie pójdzie  .
Byliśmy tam dziś we trójkę i to, co zobaczyłam, ostatecznie utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie zostawię tam mojego dziecka. Bobasy są właściwie pozostawione samymi sobie, praktycznie nie robią nic (oprócz płaczu, jedzenia i pełzania po brudnej podłodze). Zabawki są brudne i niebezpieczne (np. metalowe klucze - taki "niby" gadżet). Pani opiekunka chodzi w zaświnionych butach po sali, gdzie również raczkują maluchy. A to jest podobno najlepszy żłobek w naszym mieście....
|
To faktycznie sytuacja nie wygląda w żłobku za ciekawie, u nas jest mam nadzieję inaczej, przynajmniej tak słyszałam od mam, no i Dorka pisała.
W przyszłym tygodniu wybieramy się, więc zobaczę na własne oczy co i jak .
Życzę Ci Murmelius, aby ta dziewczyna się sprawdziła w opiece ad Malwinką, a dziewczynki polubiły 
Cytat:
Napisane przez 82anusia
Proszę, jak to Olcia mamie pomaga w zdobywaniu perfum  . Mąż chyba nie miał za ciekawej miny, gdy Ola usnęła?? 
|

O tak, pomaga, mąż nawet dopatruje się teorii spiskowej 
Cytat:
Napisane przez 82anusia
Olunia pozy ma boskie, pa pa robi tak radośnie, jakby już miała w zamyśle coś zbroić. Jak ona grzecznie leży w wanience :wow:, Maję trudno utrzymać w te pozycji. Trocik wyglada smakowicie 
|

Cytat:
Napisane przez dune321witaszek
Czesc dziewczyny -dolaczam do Was z moim synkiem Alexandrem - urodzonym 11 wrzesnia 2007
Troche mi zajmie zeby przeczytac ten watek i byc na biezaco 
|
Witaj Dune i Alex .
Lepiej bądź z nami na bieżąco (wierzę, że maatra nie pozwoli Ci od nas uciec), bo już zdarzało się, że dziewczyny miały nadrobić wątek i przepadały w jego czeluściach 

Apetyt to ona ma
Cytat:
Napisane przez joli31
Niektórzy w swej życzliwości strasza mnie, że będzie na ulicy domagać sie piersi, przy ludziach wyciagać cycki itp. Złoszczą mnie takie opowieści, bo na siłę jej nie odstawię.
|
Spokojnie Jolu, wiem po Oli, że dzieci w tym wieku, już wiedzą o istnieniu słowa "nie", czasami nawet Ola się potrafi zastosować do niego.
Jeżeli Agatka będzie szarpać za bluzkę, to zabieraj jej rękę i mów stanowczym tonem (mój mąż się śmieje, że ja mam ton nauczycielski ), że nie wolno tak robić. Rób to konsekwentnie, a nie będziesz mieć tego problemu w przyszłości. To Twój biust i Ty go tylko pożyczasz Agatce, nie dopuszczaj do takich sytuacji, że to ona czuję się właścicielką cysia.
|