2018-09-12, 15:11
|
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8585748 1]khloe, ja nie napisalam, ze jest nieetyczne, tylko ze DLA MNIE jest nieetyczne. Moze moja babcia w czasie wojny glodowala a potem oszczedzala cale zycie i dlatego mam z tym problem - nie wiem, wymysl sobie cokolwiek, dopisz. Po prostu mam jakies swoje powody.
I nie mowie o drogich markach, tylko _znanych_ drogich markach.
Po prostu jesli przeplacam, to wole przeplacic za jakosc, a nie za to, ze na ciuchu jest plakietka z nazwa firmy.
W sumie napisalas to samo, ze twoj tz stwierdzil po przetestowaniu CK, ze nie warto przeplaca.
Inny przyklad to jedzenie w supermarketach. Niektore produkty firmowe produkowane sa przez te sama firme co produkty ''no name'', maja te sama recepture, to po prostu te same produkty. Trzeba wiedziec ktore. Stoja obok siebie i roznia sie cena dwukrotnie. Jezeli kupie ten drozszy, to nie bede miala zadnej korzysci, no chyba ze ma dla mnie wartosc reklama produktu czy jego opakowanie.
Analiza kosztow i korzysci, polecam sobie zerknac na wikipedii.
Friese, czy ktos ciebie prosil o wywracanie oczami? Kopnienta zadala pytanie, ja odpisalam, nikogo nie obrazajac i odnoszac sie tylko do siebie. Poczulas sie lepiej?[/QUOTE]Ja tylko pytam, a ty się od razu unosisz 
Pytam,bo chyba nie do końca zrozumialas moje pytanie. Nieetyczne dla mnie to znaczy, ze ktoś przy produkcji został wyzyskiwany, praca odbywała się w haniebnych warunkach. To co piszesz nie jest nieetyczne, po prostu masz taki, a nie inny stosunek do pieniądza i marek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|