2018-09-15, 17:20
|
|
Przyczajenie
|
Pierwszy samodzielny wyjazd- bardzo proszę o rady i wskazówki!!! :)
Witam,
za rok we wrześniu chciałabym się wybrać z partnerem na wycieczkę za granicę. Najbardziej interesuje mnie Hiszpania/ Francja ewentualnie jakiś inny ciepły kraj gdzie oferty są trochę tańsze.
Jak macie sprawdzone jakieś bardziej opłacalne oferty nawet na inne kontynenty to jestem otwarta na propozycje i będę bardzo wdzięczna.
Nigdy jeszcze sama nie organizowałam wyjazdu. Kiedyś podróżowałam, ale to głównie kolonie/ obozy. Jako dorosła ciężko było z kasą no i nawet nie myślałam o jakiś wakacjach. Jednak teraz sobie postanowiłam, że uzbieram i pojedziemy. Tylko jak to wszystko załatwić? Przeglądałam oferty last minute to nawet nie są aż tak drogie ( myślę, że przez rok spokojnie uzbieram ) Jednak nie mam pojęcia jak ta cała organizacja wygląda. Ile czasu wcześniej muszę iść do biura podróży, żeby zarezerwować wyjazd? I do jakiego konkretnie trzeba iść?
Interesują mnie tylko wycieczki zorganizowane, to będzie pierwszy wyjazd więc nie chcę nic na własną rękę.
Chciałabym jechać na ok 7 dni, fajnie by było jakby to były wczasy, że np ok 3 dni plażowanie, 3 dni zwiedzanie choć z tego co słyszałam to takie wycieczki są ok 15-dniowe więc myślę bardziej o jakiś objazdowych. W sumie to sama nie wiem....po prostu mam ochotę gdzieś wyjechać, po kilku latach znów coś zobaczyć.
Proszę doradźcie jak to wszystko wygląda w praktyce.
No i właściwie w jakim miesiącu najlepiej się wybrać?
I ile mniej więcej euro wydawaliście dziennie na takich wyjazdach?
Dodam jeszcze, że jeśli chodzi o lot samolotem to tylko Poznań mi odpowiada. Myślę, że sporo jest stamtąd lotów. Zanim wgl pojadę muszę dziecko zawieźć do rodziców, a tam też nie mam blisko.
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje
|
|
|