Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrześniówki 2018 cz. 1
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-09-18, 11:44   #30
Anitast
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2018 <3 cz. 1

Cytat:
Napisane przez Neira Pokaż wiadomość
Proszę o dopisanie u mnie urodzonej 13.09 SN Klary, 55cm, 3360g

Ja urodziłam w nocy 13-go, to był czwartek, a w niedzielę już byliśmy na króciutkim spacerku wokół domu. Myślę, że trzeba korzystać z pogody, bo od soboty ma się popsuć. Wczoraj zaliczyłyśmy dłuższy, ale pogoda była idealna, a dużo do załatwienia było Klara w wózku mogłaby spać i spać
Położna zwróciła mi uwagę na za krótkie wędzidełko, być może dlatego nie łapie mi całej brodawki z otoczką, a jak już to mam wrażenie, że jej się wyślizguję w trakcie ssania. Piersi przez to bolą. Zapisałam ją do laryngologa prywatnie na czwartek, niech oceni, bo ponoć im wcześniej tym lepiej. Może jestem w gorącej wodzie kąpana, będzie miała dopiero tydzień, ale stresuje mnie wszystko, co może być z nią nie tak, a kp jest dla mnie bardzo ważne. No i muszę korzystać, że mąż ze mną do pt. w domu.
Teraz pracujemy nad nocami, bo od godz. porodu do ok.5 non stop wisiałaby przy cycku. Dziś zaś było lepiej, bo karmiłam ją co 2 godz. i tak jakby ta zwiększona potrzeba ssania była spełniona podczas karmień, więc odkładałam ją do łóżeczka i zasypiała, a we wcześniejsze noce pakowała łapki do buzi, drapała, denerwowała i płakała. Przyznam, że dawałam wtedy smoczek, położne w szpitalu mi pozwoliły jeśli dziecko tak bardzo potrzebuje ssania, ale co wypadał to był krzyk. Tą więc noc zaliczam do sukcesów- zero smoczków i spania ze mną w łóżku

Gratuluje ja tez urodziłam 13 września syna , fajnie ze trafiła się jeszcze jedna mama z data 13
Ja po powrocie ze szpitala 10 kg mniej
Antek ma długie stopy 9 cm i długie palce u raczek ,
Śpi prawie cała noc , bardzo grzeczny jak na razie nie płacze dużo , złości się tylko jak głodny lub mokry , do cyca przystawiam , ale muszę dokarmiać butelka bo po CC jeszcze musi mi się rozkręcić produkcja mleka , Antek wycyca co się naprodukuje a resztę dokarmiam butelka

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Oo, dobrze że mówisz o tym wedzidelku. Moja ma dokładnie takie same objawy, nie potrafi mocno otworzyć buzi, a jeśli już jakoś złapie brodawke tak że mnie nie boli, to zaraz jej się wyslizguje. Sutki mam poranione bardzo jutro I w czwartek ma u mnie być położna to poproszę żeby ją obejrzała, niby w szpitalu mówili, że wedzidelko ok.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fortuna 1 ja mam tez tak jak ty z piersiami , dziś to nawet jakieś takie ciepłe , mi w szpitalu pediatra przy wypisie mówił ze Antek zdrowy , ze wszystko jest Ok , muszę sprawdzić , moze ja mu cyca źle daje bo mi tez łapie brodawkę a nie całego sutka i aż boli jak tak się przyssa , w piątek mam ściąganie szwów to tez zapytam położnej