2018-09-18, 20:22
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Napisane przez zgrusia
Czyli mały zjada podobnie do mojej.
Jak czytam te rady mam kpi typu "ściągaj 8-10 razy dziennie aby pobudzić i utrzymać laktację to się załamuję bo niby kiedy to robić? Jak tż był w domu to udawało mi się po 700 ml ściągnąć a teraz tylko ok 600. Moja często całej butli nie zje jak jej daję i mi potem tego mleka, które trzeba wylać, szkoda - tyle mojej krwawicy w otchłań idzie [emoji20] [emoji23]Też mam z jedną. Jak bym wiedziała, że tak wyjdzie z karmieniem, to kupiłabym odrazu z dwiema.Ja licze by sprawdzić czy te wszystkie herbatki, słody, karmi itp. coś dają i czy mi laktacja nie słabnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Mi tez tak kazali przy wypisie ze szpitala ściągać po kazdym karmieniu tyle ze to moje karmienie sie nigdy nie kończyło...
ja jednorazowo podaje 100 ml. Resztę przechowuje w lodowce albo na wierzchu jesli wiem ze wypije przed upływem 6 godzin. Na tej grupie facebookowej wyczytałam ze ściągnięte mleko moze stać w temperaturze ponizęj 26 6 godzin, w lodowce 6 dni i w zamrażalce 6 tygodni.
Oczywiscie moje mleko nigdy nie stoi długiej niz 2 dni w lodowce.
A na laktację to pije piwo bezalko i herbatkę laktacyjna mam No i witaminy dla mam karmiących.
|
|
|