Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy lipcowe 2018 cz. I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-09-18, 20:22   #154
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

Cytat:
Napisane przez zgrusia Pokaż wiadomość
Czyli mały zjada podobnie do mojej.
Jak czytam te rady mam kpi typu "ściągaj 8-10 razy dziennie aby pobudzić i utrzymać laktację to się załamuję bo niby kiedy to robić? Jak tż był w domu to udawało mi się po 700 ml ściągnąć a teraz tylko ok 600. Moja często całej butli nie zje jak jej daję i mi potem tego mleka, które trzeba wylać, szkoda - tyle mojej krwawicy w otchłań idzie [emoji20] [emoji23]Też mam z jedną. Jak bym wiedziała, że tak wyjdzie z karmieniem, to kupiłabym odrazu z dwiema.Ja licze by sprawdzić czy te wszystkie herbatki, słody, karmi itp. coś dają i czy mi laktacja nie słabnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Mi tez tak kazali przy wypisie ze szpitala ściągać po kazdym karmieniu tyle ze to moje karmienie sie nigdy nie kończyło...
ja jednorazowo podaje 100 ml. Resztę przechowuje w lodowce albo na wierzchu jesli wiem ze wypije przed upływem 6 godzin. Na tej grupie facebookowej wyczytałam ze ściągnięte mleko moze stać w temperaturze ponizęj 26 6 godzin, w lodowce 6 dni i w zamrażalce 6 tygodni.
Oczywiscie moje mleko nigdy nie stoi długiej niz 2 dni w lodowce.
A na laktację to pije piwo bezalko i herbatkę laktacyjna mam No i witaminy dla mam karmiących.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując