Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ploty, plotki, ploteczki. Rozmowy w t(ł)oku i o wszystkim innym, cz. XI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-09-20, 17:33   #3641
maartini92
Zakorzenienie

Dot.: Ploty, plotki, ploteczki. Rozmowy w t(ł)oku i o wszystkim innym, cz. XI

[1=d53db55d5c43372a6959256 a3eb4d32370068980_60a5987 1e0e92;85889372]Ja gotówkę lubię mieć tylko do płacenia, od kiedy moja karta parę razy nie zadziałała przez błędy w banku Ale to 150 zł max, więc raczej takie pieniądze złodzieja nie zainteresują. W domu bym się nie odważyła mieć dużej ilości pieniędzy albo kosztowności, chyba że bym miała sejf.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ja mam 3 karty i jeszcze naklejkę zawsze któraś będzie działać nie wyobrażam sobie płacenia tylko gotówką. Ciężko to kontrolować - na co się wydało, kiedy i ile. A jak płacę kartą to zawsze mogę wrócić do konkretnego dnia i wiem co kupiłam, za jaką kwotę. Strach trzymać większą kasę w domu czy w portfelu. Z konta nie tak łatwo kogoś okraść a gotówka to chwila nieuwagi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
A jak jesteśmy przy temacie pieniędzy to macie jakieś swoje sposoby na oszczędzanie? Np. Staracie się odkładać jakąś kwotę po wypłacie lub zaokragla wam do pełnej kwoty przy płatności kartą itp?

My od września odkładamy z tzem pewną kwotę "do koperty" i niedługo założymy sobie chyba lokatę albo konto oszczędnościowe wspólne, mamy cel na który odkładamy a ja sama będę zakładać ike albo ikze na długoterminowe odkładanie. I myślę jeszcze o indywidualnym oszczędzaniu bezpośrednio z konta

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
Ja nie mam jeszcze konta, a spora sume mam u taty jak na razie, na jego koncie [emoji4] w portfelu mam cos zazwyczaj tez na biezace wydatki [emoji6] teraz odkladam na wesele, na ktore ide z TŻ(sukienka, fryzjer, kosmetyczka) [emoji3]

Jest takie konto do 26 roku życia zupełnie darmowe, jedyny wymóg to 4 płatności kartą w miesiącu na dowolną kwotę

maartini92 jest offline Zgłoś do moderatora