Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczyna, sprzątaczka, kucharka...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-09-22, 15:13   #11
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: Dziewczyna, sprzątaczka, kucharka...

Cytat:
Napisane przez monika9595 Pokaż wiadomość
Tak, wczoraj np. poprosił mnie, że skoro dziś i tak sprzątam, to może wezmę cif i wyszoruję kabinę prysznicową, z której on korzysta (mamy dwie łazienki w domu, więc ja korzystam z jednej, on z drugiej), bo jego ojciec się doczepił, że jest brudna.
A ty co na to?
Bo dla minie oczywista odpowiedź brzmiałaby "nie będę sprzątać twojej łazienki". No i wyśmiałabym argument z ojcem bo sprzątanie dla osób trzecich to dla mnie abstrakcja.
Cytat:
Rozumiem i szanuję przekaz całego Twojego posta, ale jeśli ma kogoś szlag trafić, że druga osoba wymaga od tej pierwszej sprzątnięcia po sobie talerza i okruszków (nie że tu i teraz, tylko w ogóle kiedykolwiek), bo to "zaburza jego komfort życia", to ja kurde nie wiem na jaki inny kompromis mam iść, żeby chłopu przypadkiem niczego nie zaburzyć
O to musisz jego zapytać. Ja ci tylko podaję przykład, że nie zawsze kompromis jest możliwy. Dla niego może jest, ale żeby to wiedzieć, to musielibyście to przedyskutować.
Na przykładzie okruszków, to gdyby mnie facet poprosił o posprzątanie talerza, odniosłabym go najwyżej do kuchni i umyła gdy będzie mi się chciało, co może oznaczać np. za 5 dni. Z facetem, który musi mieć umyte tego samego dnia nie mogłabym mieszkać w ogóle, chyba że chciałby myć to sam. No każdy ma jakieś swoje granice, a wy je macie chyba za daleko od siebie i tyle.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora