Dlaczego Ślub i ceremonia weselna jest dla Was tak ważna?
Cześć,
Chciałbym Wam dziś zadać pytanie o ślub i wesele.
W 2017 roku poznałem dziewczynę. Wtedy miałem 31 lat i to naprawdę była i jest wielka miłość, pierwszy poważny związek. W tym roku się oświadczyłem, i teraz planujemy ślub. Problem się zaczyna z rodzajem ślubu i weselem. Ja mam bardzo małą rodzinę zaś moja narzeczona pomimo tego że jest jedynaczką to chce zaprosić ponad 200 osób(rodzina + znajomi). Ja z rodziny mogę zaprosić tylko 10 osób. Ostatnie kilka lat spędziłem w Anglii i w USA i tam poznałem wielu znajomych ale tylko około 20 osób(wraz z partnerami) mogłoby przyjść na nasze wesele. Na początku ustaliliśmy że będzie tylko ślub kościelny + skromne przyjęcie tylko dla najbliżej rodziny. Gdy rodzina mojej znajomej się o tym dowiedziała to zaczęły się kłótnie bo jak to może być wesele bez jakiejś tam dalekiej ciotki, prababki która ma 107 lat, albo innych ludzi których nawet nie znam? Dodatkowo mama mojej narzeczonej, którą uważałem za mądrą osobę, zdecydowała że ślub ma być bardzo wystawy, musi być kamerzysta, dwóch fotografów + dron. Moja narzeczona oczywiście nie chce takiego widowiska, ale jej rodzice powiedzieli, że jak nie będzie wystawnego wesela to nie dadzą jej ani grosza. Tak więc, chcąc ie chcąc godzi się na warunki rodziny.
Co o tym sądzicie? Czy wg Was ślub bez wystawnego wesela to nie ślub?
|