2018-10-05, 11:52
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46
Cytat:
Napisane przez sideritis
Nie rozmawiałam z właścicielem, on wysłał tylko maila do nich z dokładnymi wyliczeniami i kwota niedoplaty została podzielona na 3 osoby po równo. Dziewczyny dostały to rozliczenie ponieważ ich umowa zakończyła się 30.09, więc właściciel chciał je rozliczyć. Ja będę rozliczana dopiero w połowie listopada, ponieważ wtedy kończy się moja umowa. Wtedy również wyprowadzam się z tego mieszkania.
Kurczę, jak tak was czytam to już sama nie wiem  z jednej strony dla świętego spokoju jestem w stanie zapłacić te 50 zł, z drugiej - tak jak same piszecie, przecież płaciły zaliczkę również za wakacje i miały świadomość że ja tutaj zostaję. I to bardziej w ich interesie leżało żeby się zabezpieczyć np poprzez spisanie liczników w czerwcu. Jak również wspominałam, jest to moje 4 mieszkanie, i zawsze rachunki były dzielone po równo - a sytuacje były różne, ktoś przebywał w mieszkaniu więcej, ktoś mniej, jedna z moich współlokatorek coś wiecznie prała.. Ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby komukolwiek wyliczać i wypominać zużycie. Mega, mega niekomfortowa sytuacja. Ach i jeszcze, w umowie mam jasno napisane że jakąkolwiek niedoplata będzie podzielona proporcjonalnie pomiędzy wszystkich lokatorów.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
No to chyba już nie ma o czym rozmawiać
|
|
|