2018-10-08, 07:15
|
|
mOLDerator
|
Dot.: Opinia innych-jak bardzo się przejmujecie???Czy w ogóle Was to obchodzi?
Cytat:
Napisane przez ratunku261
Witam, mam pytanie jak bardzo przejmujecie sie opinia innych na swoj temat? Czy w ogole sie przejmujecie i czy to jest normalne czy już pewna przesada?
Wiadomo, ze jak wyglądamy jak większość, zachowujemy sie jak wiekszosc i zyjemy dość standardowo jesteśmy mniej narażeni na krytykę..ale....
Czy przejmujecie sie tym co inni pomysla o Waszym wygladzie? Ze jak będziecie za ladne/zbyt wypielegnowane to bedą mam dogadywać?
Jeśli np. zrobicie coś mniej standardowego doczepicie wlosy, powiekszycie piersi, zooperujecie nos. Czy moglybyscie tego nie zrobic bo beda pytac o to inni?
Czy boicie się, żę beda obgadywac WAs jako zbyt do przodu lub zbyt wycofane? Czy macie odwage wyglaszac swoje poglądy na skrajne tematy?Czy łapiecie sie na tym,że szukacie akceptacji i potwierdzenia, ze jestescie ok?
|
Co do zasady, jeżeli ktoś przez pryzmat wścibstwa i zazdrości wygłasza swoje opinie to potrafię jeszcze podkoloryzować, natomiast jeżeli jest to konstruktywna krytyka to przemyślę. Dla mnie ważne, by opinia była szczera, a nie wynikała jak wyżej- z jakiejś głupiej zazdrości, bądź z chęci dowartościowania siebie poprzez krytykę innych. Sama też jestem szczera w opinii i nigdy nie robię niczego pod publiczkę i podlizywanie się. Jak mi się coś nie podoba to mówię to wprost i dlaczego. Ostatnio na spotkaniu skrytykowałam design wyrobów jubilerskich w obecności producenta, ale nie umiałam powiedzieć, że wyroby są piękne, skoro były kiczowate
|
|
|