Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dolegliwości związane z miesiączką - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-10-25, 15:07   #7
villemcia
Wtajemniczenie

GG do villemcia
Dot.: Bolesne miesiączki a tabletki antykoncepcyjne

nie uwazam ze sa mniej skuteczne... j trojfazowe biore juz ponad rok i jestem z nich zadowolona- nie plamie, nie mam skokow humoru ani innych skutkow ubocznych...
przeswiadczenie ze sa mniej skuteczne wzielo sie stad, ze w tojfazowkach masz 21 tabletek podzielonych na fazy i trzeba je brac zgodnie z faza i tak jak kaza strzalki...to jest tylko roznica od jednofazowych- gdzie czy wezmiesz z poczatku blista czy z konca nie m znaczenia...w trojfazowkach takich pomylek robic nie wolno bo antykoncepcje zachwiejesz- stad przeswiadczenie ze mniej skuteczne- wynika z pomylek samych kobiet...

tabletki trojfazowe sa tak samo skuteczne jak jednofzowe...a o tyle lepsze ze zachowuja naturalny cykl kobiety- dzieki 3 fazom

watpie by tabletki byly zle dobrane, jak by tak bylo bys plamila lub miala inne skutki uboczne...ja ci radze przeczekac..sadze ze z czasem cykle stana sie plynne i nie bedzie cie tak bolec przed okresem..w koncu bierzesz dopiro 2 opakowanie...a do 3 cykli roznie moze sie dziac...