2018-10-08, 14:05
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty, plotki, ploteczki. Rozmowy w t(ł)oku i o wszystkim innym, cz. XI
Cytat:
Napisane przez ossoria
Miałyście usuwane chirurgicznie? Zwolnienie lekarskie będzie potrzebne, czy da radę normalnie funkcjonować?  I miałyście na znieczulenie, czy pod narkozą, bo zapomniałam się spytać jak robią.
|
Miałam.Zabieg trwał 1,5 godzin ze znieczuleniem. Robiłam z wypełnieniem - tzw. sztuczną kością,ale drugi raz nie wiem,czy bym się na to zdecydowała - bo tylko takie mikro granulki ciągle czułam,które mi wychodziły z miejsca usunięcia zęba.Bez zwolnienia lekarskiego się nie obejdzie Napiszę na biało,bo nie chcę żeby się komuś słabo zrobiło.U mnie to było 5 dni wyjętych z życia.Pierwszego dnia nie mogłam w ogóle otworzyć buzi ani jeść,tylko ślina ze mnie leciała,w kolejnych dniach już mogłam mówić,ale ból był niesamowity.Dostałam Ketonal - u mnie on się wcale nie sprawdził,dziąsło bolało,jakbym nic nie brała przeciwbólowego,tylko żołądek sobie doprawiłam.Wydaje mi się,że to nie jest najlepszy lek na ból związany z zębami.Usunąć ząb musiałam,bo cuda się działy - ból od ucha do szczęki,szczękościsk itp.
Edytowane przez Jackie_S
Czas edycji: 2018-10-08 o 14:06
|
|
|