Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie umiem rozmawiać z ludźmi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-10-09, 20:45   #3
AuroraCoriolis
Zadomowienie

Dot.: Nie umiem rozmawiać z ludźmi

Cytat:
Napisane przez olaboga123 Pokaż wiadomość
Rozmowy ze mną po pewnym czasie są po prostu nudne. Jestem raczej konkretną osobą i nie przykładam wagi do szczegółów. Dostając jakieś pytanie po prostu odpowiadam zwięźle i konkretnie i nie umiem opowiadać o nalewaniu wody do czajnika przez 5 minut zahaczając przy tym o twardość wody, firmę czajnika, ostatnie rachunki za wodę czy aktualną dostępność wody w Afryce jak to mają bardziej wygadane osoby (zwłaszcza wy kobiety ).
Wiekszosc rozmow z ludzmi nie jest o konkretach. Wiekszosc jest o duperelach - zabawne historyjki, wspomnienia, przeczytane newsy, jakies nowinki z ich zycia, wydarzenia danego dnia

Cytat:
Chciałbym w przyszłości być w stałym związku, założyć rodzinę, ale szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie obecnie, że miałbym spędzać z jakąś osobą po kilka czy kilkanaście godzin tygodniowo, nie mówiąc już o wspólnym wyjeździe na kilka dni czy zamieszkaniu ze sobą. Taka perspektywa wydaje mi się strasznie męcząca.
Czasem ma sie kogos dosc ale ogolnie to nie jest tak,ze jak mieszkasz z kims to musisz non stop z nim rozmawiac - np teraz moj TZ sobie oglad ajkis program astronomiczny na youtube, wczesniej w cos gral a ja siedze na wizazu.
Gadalismy dzisiaj glownie o obrazie ,ktory chce sobie zamowic bo mam wiele pomyslow i ciezko mi sie bylo zdecydowac

Cytat:
nawet przy osobach, przy których się nie krępuję po jakimś czasie nie mamy o czym rozmawiać, bo nie umiem zaczynać czy rozwijać szczegółowo kolejnych wątków.

O czym wy rozmawiacie ze swoimi drugimi połówkami często się spotykać czy mieszkając ze sobą? Dla mnie to jest niemożliwe, że się sobą nie nudzicie xD
To moze czas sie nauczyc
Jak sie jest z kims blisko to tematow jest mnostwo-zwykle na biezaco pt o czym rozmawialas z siostra, co sie dzialo w pracy, co fajnego widzialam po drodze, co przeczytalam, na co moglibysmy pojsc do kina etc. Ogolnie jak kogos lubie i sie z nim dobrze czuje to interesuje mnie wszystko. Za to jak kogos nie znam wiekszsc tych informacji i rozmow mam gdzies-Ty tak nie masz?
Pisales,ze gadales z kumplem 12 h. To sporo. To ze nastepnego dnia bylo ciezej bo byliscie zmeczeni jest ok-czasem tak bywa + chyba jestes tez introwertykiem i musisz miec czas dla siebie (ja tak mam)
AuroraCoriolis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując