Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie umiem rozmawiać z ludźmi
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-10-09, 23:16   #5
9a6d0e95fbc4407ed947e2ef8cea0fb12942fdf4_5e1910028c83c
Konto usunięte

Dot.: Nie umiem rozmawiać z ludźmi

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Cześć

Mam nieodparte wrażenie, że dotyka mnie zbliżony problem.
Niestety nie umiem rozmawiać z niektórymi ludźmi, którzy w mojej głowie są jakby lepsi ode mnie, mądrzejsi, sprytniejsi, bardziej błyskotliwi. A takich wykwitów wokół jest naprawdę sporo.

Krępuję się niektórych osób, przez co przekręcam wyrazy/powiedzenia, zapominam słów. Podczas rozmów bardzo przejmuję się tym, że zabraknie tematów, co sprawia, że jeszcze bardziej nie mogę się skupić, odpowiadam więc chaotycznie i bez składni.
Na końcu dodam, że jestem chyba nudna, nie mam specjalnych zainteresowań i nie należę do grona pasjonatów z jakiejkolwiek dziedziny (może Ty masz jakieś pasje?)

Zaczęłam dochodzić do wniosku, że brakuje mi przede wszystkim pewności siebie...
Oczytanie, zwyczajne interesowanie się światem i ludźmi - nad tym z łatwością złapie się kontrolę.

Czytanie można zacząć od zaraz. W dobie internetu wyszukiwaniu newsów o otoczeniu też nie wydaje się skomplikowaną kwestią.
...
Ale co z budowaniem pewności siebie?
O rany, jakbym o sobie czytała!! No kropka w kropkę to samo, zwłaszcza pogrubione fragmenty bardzo się do mnie odnoszą.... Im bardziej chcę pokazać, że jestem wartościowym rozmówcą, to zaczynam się napinać, stresować i coraz gorzej mi idzie.... ech.

Jak zbudować tę pewność siebie, dobre pytanie...
9a6d0e95fbc4407ed947e2ef8cea0fb12942fdf4_5e1910028c83c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując