Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zmiana na liceum zaoczne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-10-16, 21:14   #1
redredroses
Przyczajenie

Zmiana na liceum zaoczne

Witam, jestem w 2 klasie liceum dziennego na profilu humanistycznym ale rozważam zmianę na liceum zaoczne, ale 18 lat kończę dopiero w styczniu. Powód jest tu najmniej ważny więc go pominę. Wiem, że liceum do którego chcę iść ma terminy rozpoczęcia zajęć we wrześniu i lutym i teraz zastanawiam się czy jeśli zabiorę papiery z mojej szkoły w styczniu i pójdę do zaocznego to czy cofnę się do 1 klasy czy będę nadal kontynuować klasę 2? Oraz moje drugie pytanie to jeśli ja w tym momencie nie mam żadnych przedmiotów przyrodniczych takich jak fizyka, chemia i biologia to czy w zaocznym będę musiała na nie uczęszczać?
Bardzo chcę się skupić na samodzielnej nauce do matury bo ona jest moim priorytetem a liceum zaoczne ma mi dać średnie wykształcenie ale w mojej szkole już nie daję rady psychicznie a zmiana na inne dzienne liceum raczej nie wchodzi w grę bo nadrobienie materiału było by tragedią, bo kazda szkola w roznym tempie realizuje program. Czy ktoś z was był w podobnej sytuacji i mógłby przy okazji mi trochę przybliżyć jak wygląda nauka w zaocznym? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc
redredroses jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując