Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy listopadowe 2018 - część V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-10-18, 07:19   #3670
jajoanka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Co do laktacji kazdy ma inaczej , ja przestalam karmic to 2 miesiace walczylam , az powstal mi wielki guz , wycisnelam mleko i juz nie powrocila . Co do odparzen zgodze sie , ja corke tez zalatwilam w pierwszym tygodniu i tak samo miala rany , tylko u nas okazalo sie uczulenie na chusteczki babydream , zmienilam na pampers i wyleczyłam . Co do łupiny ja tez tak usypialam corke , tylko ona miala 8 miesiecy , taki dzieciaczek jak jej , jest jeszcze za maly

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem jakich ona uzywa chusteczek czy innych masci, ale nie mowila, ze cos bedzie zmieniac, szukac innych rozwiazan... nie wiem.

Aaa i nastraszyla mnie szczepionkami! Bo ona syna nie zaszczepila. Mowila np. ze po szczepionkach, szczegolnie tych skojarzonych zmieniaja sie geny dziecka (i to niby potwierdzone badaniami) - nie pytalam jak to mozliwe... bo moim zdaniem nie mozliwe... Mowila, ze jej nieszczepione dziecko nie stanowi zadnego zagrozenia np. w przedszkolu dla dzieci szczepionych (co tez chyba nie do konca tak dziala, bo przeciez moze byc nosicielem jakiejs choroby, a w szczepionkach chodzi o to, zeby je zwalczac i eliminowac, a nie "przechodzic lagodniej" bo jestem zaszczepiony). No i mowila, ze sklady szczepionek sa owiane tajemnica, ze jeat sama chemia i sproszkowane plody dzieci (tu padlam na zawal!) i ze ona nie bedzie szczepic, bo pozniej bedzie dziecko mialo goraczke, wysypki i cofnie sie w rozwoju.......

A niby madra i wyksztalcona kobieta.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Każdy ma inne podejście do swojego dziecka Z tymi odparzeniami to na logikę biorąc chyba źle pielęgnuje skórę dziecka. Ja bym chyba w pierwszej kolejności zmieniła kosmetyki czy maść i pampersy żeby zobaczyć co może robić te odparzeniami.. No i częściej trzeba pieluszke zmieniać

Co do kart kontrastowych to ja zamierzam ćwiczyć z dzieckiem oczka nawet karuzele do łóżeczka kupuje czarno-biała

Z zanikającą laktacja podobno tak jest, że jeśli się nie odciąga mleka lub nie przystawia dziecka do cyca to zanika

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja tez mam kilka kart kontrastowych i bede mu pokazywac. Moze uszyje taka mate do zabawy jak kupilysmy kolezance na prezent, skoro jest potwierdzone, ze dzieci lepiej widza kontrasty i pomaga im w rozwoju to czemu tego nie robic?

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora