Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mniej plastiku! Pielęgnacja włosów less waste
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-10-20, 15:20   #6
Swietusia
Bot

Dot.: Mniej plastiku! Pielęgnacja włosów less waste

Witam
Kolekcję kosmetyków mam wielką... ale od miesięcy trzymam się postanowienia, żeby nie kupować nowych, dopóki nie będą naprawdę potrzebne. Zwłaszcza tych do włosów uzbierało się na początku włosomaniaczej przygody. Ogólnie daje mi to do myślenia.

Jakiś czas temu też zaczęłam się interesować tematyką zero waste. Wiadomo, nie dałabym rady wprowadzić tego od razu w swoje życie, ale samo to, że przed kupnem kolejnego kosmetyku się zastanawiam, jest już jakąś zmianą od dotychczasoego stanu, w którym ogóle o tym nie myślałam.
Jeżeli chodzi o pielęgnację włosów, zaczęłam od wcierek. Nie kupuję ich już, łatwo zrobić samemu. Jak mi się skończą szampony, zacznę eksperymentować z domowymi przepisami na nie. Wydaje mi się, że najtrudniej będzie znaleźć coś za odżywki do włosów. Ale kto wie...

Ciekawy wątek. Mam nadzieję, że się rozwinie. Jeszcze nie rozmawiałam z nikim, kto próbuje przybliżać się do zerołejstowego lajfstajlu.