Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy lipcowe 2018 cz. I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-10-22, 21:58   #2267
summer_overture
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Bardziej chodzi o stukot naczyń, rozmowy jej nie wybudzają, bardziej mi chodzi o to, że ona bardzo mało śpi w dzień. Bilans z przedwczoraj to godzina + pół godziny + 10 minut + 15 minut (tu na rękach). No i przy suszarce zasypia w mig. [emoji4] I temu wolę już odpalić tę suszarkę. Właśnie obudziła się po 30 minutach drzemki.

Nie zostawiasz ubranek dla rodzeństwa? [emoji4]
Zgadzam się z Twoimi słowami Summer odnośnie Madziary, lekceważenie i jeszcze dodam od siebie brak szacunku.

A kiedy Prezesik tak się wygina? Przy karmieniu? Po pobudzce? Moja zawsze po pobudce się rozciąga i trochę się wygina, ale to chyba normalne tutaj?
Nieee, Norciu, to nie jest rozciąganie się - on się tak mocno nadyma i napręża, że cały sztywnieje, przekręca się na bok i główka idzie mocno ku łopatkom, w tył.
P.s. właśnie miałam cię wywoływać. Fajnie, że do nas wróciłaś. Co u Anielci? Dawno jej nie pokazywałaś.

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Moja też się wygina szczególnie jak chce się przekręcić na brzuch i zobaczyć co jest za jej głową. Noc z częstymi pobudkami i kręceniem się. Jak leży na brzuszku to się podpiera na rączkach czy uciekają mu po chwili do tyłu? Bo moja tak ładnie sobie siedziała, a teraz się chyba cofneła w rozwoju bo po chwili zabiera rączki i "lotnika" robi

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czyli rączki przed siebie czy za siebie? Ale w tym miesiącu regres jest możliwy, tak więc wszystkie takie odchylenia od normy są akceptowalne.

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Juz nie pamietam kiedy spał na rękach oprócz wczoraj[emoji6] pokochał wózek. Jak dobrze obczaje moment to minuta bujania i śpi. I tak jak jako noworodek spał czesto 2-3 x 20-30 minut to teraz idzie na rekordy w druga stronę conajmniej 1 drzemka 2-2,5 godziny i jeszcze 2-3 krótsze ale czesto tez po godzinie. Samo przyszło. Dlatego teraz się ani nie stresuje ani tez nie nastawiam ze będzie tak zawsze bo te zmiany same z siebie przychodzą. Teraz cierpliwie czekam aż ustąpią popołudniowe płacze.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

A u nas straszna pogoda , 5 stopni i mega wilgoć, oby się poprawiło bo skisnę w domu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tymcio jest super i ma super mądrą mamę. Przetrwałaś i teraz z takim stoicyzmem stwierdzasz, że będzie co ma być. Jestem pod wrażeniem.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Hej Kochane !
Karolinka R spi w tej kolysce z kinderkrafta i jest w tym samym.pokoju co ja na wieczór jak jestesmy z mezem w domu to usypiamy ją w łóżeczku i mamy kamere z ali, więc wszystko widzimy bedac w pokoju obok.
Summer, a kiedy idziecie na konsultacje z Prezesem odnosnie tych wygibasow ?
Emma wspolczuje wypadania włosów, ja juz noe woem czym sie ratować... kupilam biotebal, ale podobno trzeba to po prostu przeczekać, bo to sprawa hormonów.
Bym smy dzis na kontroli bioderek i wszystko dobrze mamy tez wyniki morfologo, i trzy oarameyry poza normami, noe woem czy sie niepokoic czy nie anima, poradzisz coś ?

Zua, no byliśmy u fizjo, ale on tego osobiście nie widział, więc w sumie zbagatelizował. Uznał, że Prezes używa prostownika (mięśnia w karku, jeśli dobrze zrozumiałam), żeby się odchylić do tyłu. Ale nie powiedział, jak kontrreagować na tę pozycję :/

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem jak to ugryźć.

U mnie Szymciu śpi różnie- w kołysce, na kanapie, na Ewki łóżku, w leżaczku, w wózku, no wszędzie gdzie się da. Nic nie zasłaniam, nawet za bardzo cicho nie ma, bo Ewka jest dosyć głośna.

Wiem jednak o czym mówicie z problemami przy zasypianiu dzieci, bo przerabiałam to z Ewką.
Pewnie masz rację ale nie powiem, zabolało mnie to. Mam totalny mętlik w głowie.
Najbardziej mnie chyba boli, że Ewka tak do niego ciągnie, a on ma ją gdzieś, weekendy poza domem, w tygodniu po pracy hrabia zbyt zmęczony na zabawy z dziećmi. Jeszcze pół roku temu codziennie chociaż z pół godziny się z nią bawił ale tak w 100%, a teraz tylko da tel z włączonym jutubem i tyle [emoji19][emoji30]
Niby kolejny weekend ma być w domu ale zobaczymy czy nagle nie zmienią mu się plany.

Madziara, absolutnie nie twierdzę, że jego zachowanie jest w porządku, chciałam podkreślić jego bezmyślność i egoizm, ale oczywiście już samo takie "tylko" pisanie z koleżanką daje do myślenia i automatycznie włącz tryb "czujna żona".
Trudno coś na to poradzić, szkoda, że jeszcze dzieci na tym cierpią. Może kiedyś się ogarnie.

My po spacerze dzisiaj, było zimno, ale słonecznie. Z kolei od jutra aż do piątku ma być deszczowo. Ja się załamię. Spacery to mój czas wolny - Prezes jest ultragrzeczny, przeważnie śpi i budzi go dopiero głód. A teraz cały dzień w domu i na dobitkę jutro szczepienie

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując