2018-11-01, 18:17
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.1
Cytat:
Napisane przez sylwia1906
W ciągu dnia zazwyczaj nie jest najgorzej ze spaniem, szczególnie jak jest spacer, czy wycieczka autem [emoji6]
Ogólnie chcemy, aby młoda zasypiała jak "przeciętne dziecko" ok. 21 i spała do rana 6/7 z przerwą na jedzenie, a ona śpi od 3 do 11...[emoji85] . Próbowaliśmy ją kąpać, karmić i usypiać (niby taką rutynę wprowadzić) już między 18 a 23, żeby wychwycić moment aż zaśnie "na noc", ale ona zasypia na 20 min i wstaje zadowolona... i ten moment kiedy o 2 w nocy ją odkładam do łóżeczka po karmieniu, z nadzieją że i ja pójdę spać, a ta oczy jak pięć złotych i uśmiechy posyła...[emoji7] no i nie wiem wtedy czy śmiać się razem z nią, czy płakać ze zmęczenia[emoji23]
|
Sylwia, u mnie jest podobnie. Wczoraj mała zasnęła np. o 21 i po 45 minutach, czyli po drzemce była gotowa do kolejnej aktywności, zasnęła ostatecznie po 23. I u mnie to standard i nie pomaga żadna rutyna, gaszenie świateł, ciche zachowywanie się - ona po prostu nie chodzi wcześniej spać. Rano śpi zwykle do 9. Ja chętnie bym ją przestawiła właśnie o tą jedną drzemkę, żeby zasypiała ok. 21 i niech już wstaje o tej 7, i tak wtedy w dzień powszedni już wszyscy jesteśmy na nogach...
Twojej 3 rano sobie kompletnie nie wyobrażam!
Cytat:
Napisane przez doris_ka
Jak Wy dajecie radę nosić te dzieci? A co z kręgosłupem? Mi siada już po 30sekundach. Bujam siedząc...
|
Ja noszę mojego klocka (ma już pewnie z 6,5kg), ale kręgosłup pobolewa. najgorzej mam, jak muszę schylić się i np. włożyć ją do łóżeczka... Przy starszej córce musiałam chodzić na masaże, bo kompletnie mi wysiadły plecy jak miała kilka miesięcy. Trochę boję się powtórki...
Cytat:
Napisane przez AnnaEm1000
idziecie dziś na cmentarz z dziećmi? my w tym roku odpuszczamy
|
My na najbliższy cmentarz z bliskimi mamy 100km, więc odpuściliśmy w tym roku.
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88
My już po cmentarzach  . Starsze dzieci dostały po balonie z helem, teraz W. leży i nie spuszcza wzroku, pełne skupienie co mu tam lata nad łóżeczkiem  . Zapamiętam to sobie, jak będzie przechodził jakiś kryzys to mu kupię balon z helem 
|

Cytat:
Napisane przez Moniano22
A ja musze się pochwalić 
Józek zrobil dzis sam kupę !!!  Yupi je !
Chyba to mleko Bebiko Comfort w koncu mu podpasowało
Dziewczyny o której godzinie Wasze dzieci wstaja, tak już finalnie witając nowy dzien?
Józek potrafił jeszcze niedawno pospac do 8, pozniej jeszcze polezec ze mna w lozku do 9, a teraz ostatnie dni robi pobudki po 6  Nie ukrywam, ze dla mnie to troche masakra  Dziś był karmiony po 4, wiec myslalam ze chociaz do 7 pospi, a tu nic z tego, 6.15 i gotowy do rozpoczecia dnia, zeby 1,5h pozniej isc znowu spac.....
|
za kupę!
U nas zaczynamy dzień o 9, ale kończymy po 23. A o której mały zasypia na noc?
U mojego brata z kolei półroczniak wprawdzie zasypia koło 19, ale budzi im się o 5. Już sama nie wiem, kto ma gorzej, my czy oni :P
|