Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Fizjoterapia po artroskopii prawego kolana a polip szyjki macicy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-11-04, 15:13   #2
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Dot.: Fizjoterapia po artroskopii prawego kolana a polip szyjki macicy

Cytat:
Napisane przez Dunia1920 Pokaż wiadomość
Witajcie jestem 4 dni po artroskopii kolana(czyszczenie kolana i usuwanie peknietej łekotki).W szpitalu zaczęłam dziwnie krwawic z dróg rodnych,i ortopera zalecil konsultacje szpitalna z ginekologiem.Zostałam w szpitalu zbadana przez ginekologa i wyszło ze mam polipa wielkości do usuniecia.Ale ze jestem 4 dni po operacjii to po tym znieczuleniu do kregoslupa przy artroskopii lekarz powiedział ze jakis czas musze poczekać żeby usuwanie polipa nie było zaraz po operacjii kolana.Czego mnie rahabilitacja (ćwiczenia kolana)+fizjoterapia(lase r,prady)+terapia manualna.Mam pytanie czy to wszystko może być robione przy polipie czy fizjoteraupeta będzie musiał być bardziej ostrożniejszy bo od szpitala co jakiś czas krwawie czy to może pogorszyć sprawę?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Spokojnie, na początku żaden prawdziwy fizjoterapeuta nie będzie Cię szarpał.
Pomału mobilizacja kolana, rozluźnienie otaczających tkanek, mobilizacja blizn.

Nawet ćwiczenia na wzmocnienie (które powinnaś robić już teraz) są stopniowane- od delikatnych teraz, po intensywne w późniejszym terminie.

Powinnaś za to powiedzieć fizjoterapeucie, że czeka Cię w niedalekiej przyszłości kolejna operacja i żeby wziął to pod uwagę.
Porządny fizjo będzie to miał na uwadze pracując z Twoim kolanem

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując