2008-08-16, 14:50
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy on mnie kocha?
Cytat:
Napisane przez Bezkonkurencyjna
wiesz co to milosc?na pewno nie takie zachowanie jak opisalas.predzej droga do zauroczenia.ale w wieku 14lat moim zdaniem nie ma milosci
|
Cytat:
Napisane przez zielona0noc
hehee  Yyyy .. strasznie chaotyczie napisane. Moim zdaniem w wieku 13 lat nie ma mowy o jakiejś miłości. Jesteście młodzi i to, co opisałaś to takie młodzieńcze zauroczenie, sympatia. Hmm 
|
Cytat:
Napisane przez kiniaczeq
ehehe nie w wieku 14 lat nie można mówić o miłości, raczej takie zauroczenie  , po za tym może był miły dla Ciebie tylko? taki dobry kolega.. 
|
kiedy ma się lat trochę więcej, to doskonale się wie, że taka miłość po czasie okazuje się nieprawdziwa*.
co nie zmienia faktu, że kiedy ma się 14 lat, to miłość jest najprawdziwsza, najpiękniejsza i najbardziej intensywna. wtedy z miłości pisze się listy, z miłości płacze się po kątach, z miłości robi się te wszystkie dziwne podchody.
autorka wątku pyta ze swojej perspektywy. a więc pyta, czy ma szansę na te listy, płacz po kątach i dziwne podchody. więc Dziewczyny, cofnijcie się o kilka(naście) lat wstecz . tu nie chodzi o morały i wielkie prawdy życiowe .
*nieprawdziwość jest to aczkolwiek względna, bo np. dla mnie miłości, które przeżywałam mając lat 14, dużo piękniejsze były i bajkowe, niż te, które spotykam teraz.
dla mnie właśnie te miłości - miłość z podstawówki do Michała P., który grał w piłkę nożną, któremu wysłałam Walentynki przez 4 lata i wstydziłam się przyznać, że to ode mnie, miłość z pierwszej klasy gimnazjum, kiedy spacerowałam z moim chłopcem za rękę po łąkach, zbierał mi niezapominajki i wplatał je we włosy, malował dla mnie i grał mi na gitarze ballady... - dla mnie te miłości zawsze będą najwspanialsze i najpiękniejsze.
można nazywać to zauroczeniem, szczenięcymi amorami - a dla mnie to, tylko to, czyste uczucie, takie naiwne, błogie, egzaltowane i tak cholernie silne, dla mnie to jest miłość sama w sobie.
|
|
|