2018-11-22, 18:48
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Godny zarobek w wieku 30 lat? Dyskusja
Tak a propos nauczycieli i ich maluczkich problemików w stylu 'Jaś pociągnął Małgosię za warkocz'.
Jestem akurat tym 'szambonurkiem' w liceum (i to dobrym - dobrym liceum, znaczy się), i ogrom problemów młodzieży jest porażający - depresje, samookaleczenia, próby samobójcze lub samobójstwa, zaburzenia nerwicowe, zaburzenia lękowe i fobie społeczne, bullying, problemy z własną orientacją/transseksualizm i wynikające z tego problemy psychologiczne/społeczne. W szkole podstawowej pewnie jeszcze domy dysfunkcyjne, dzieci zaniedbane, niedożywione, bite, molestowane, gwałcone, prześladowane.
Bułka z masłem. Problemiki.
A, i co do tematu - chcę faceta ambitnego, bo sama taka jestem, inteligentnego, oczytanego, zainteresowanego światem (polityką i problemami globalnymi). Czy to ma przełożenie na zarobki? Nie zawsze. Mój facet jak go poznałam miał bliżej do 30tki niż dalej, i nie zarabiał dużo. Potem ja więcej od niego. A potem przeszłam do szkoły, bo to lubię i jest bliżej tego, co mnie interesuje, a to nadal nie koniec mojej 'kariery', a on za to potroił swoje zarobki. Jak to mówią - fortuna kołem się toczy
Czas edycji: 2018-11-22 o 18:51
|
|
|