Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Godny zarobek w wieku 30 lat? Dyskusja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-11-22, 18:57   #263
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Dot.: Godny zarobek w wieku 30 lat? Dyskusja

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Dlatego przeraża mnie trochę ten wątek. Ocenianie przez pryzmat zarobków (...) Nigdy nie oceniałam też ludzi w kategoriach ich zarobków - zawsze bardziej przez pryzmat tego jacy są. I mimo, że nie związała bym się z każdym to nie dlatego, bo uważam się za lepsza. Po prostu nie każdy by mi pasował.
Dobrze, ale jest coś pomiędzy "uważaniem się za lepszego z uwagi na zarobki" czy też "ocenianiem przez pryzmat zarobków", a traktowanie zarobków jako jednego z naszych kryteriów.

Dajmy na to - oczekuję, że mój partner będzie czytał książki i będzie brunetem (to z włosami chyba już nawet tutaj było przywoływane). Co nie oznacza z automatu, że gardzę tymi, co poprzestają na publicystyce, i blondynami. Po prostu nie każdy by mi pasował.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując