2018-11-25, 01:34
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Godny zarobek w wieku 30 lat? Dyskusja
Wyjasnialam te roznice w moim poprzednim poscie. Naprawde niektorzy tutaj nie widza roznicy miedzy tym, ze ktos ma jakies wyobrazenie o swoim potencjalnym partnerze, bo cos tam by go uszczesliwialo - a tym, ze ktos patrzy z politowaniem na wszystkich przedstawicieli jednej plci, ktorzy tego wymogu nie spelniaja? Jak w ogole mozna powiedziec ''facet [w domysle - facet ogolnie, nie moj TZ], ktory nie zarabia x k w miesiacu to d... a nie facet''? Przeciez to jest uwlaczajace.
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8616528 5]Hm, ale tutaj pojawily sie tez okreslenia ''facet powinien'', w sposob generalizujacy. Zreszta zdania nie brzmialy tak:
''Moj facet ma byc x'' bo ''tak mi sie podoba/tak chce/czuje sie wtedy bezpiecznie''
tylko raczej
''(Moj) facet ma byc x'' bo ''(argumenty, ktore tak jak pisala megamag nie sa zawieszone w prozni, zakorzenione sa gleboko w kulturze i mentalnosci spoleczenstwa i naprowadzaja na cala plec, a nie tylko tego jedynego.)
1. Chce zwiazac sie z kobieta, ktora gotuje, bo lubie, kiedy bliska mi osoba gotuje/nie potrafie sam gotowac.
2. Chce zwiazac sie z kobieta, ktora gotuje, bo kobiety sa od tego, zeby gotowac, a jak ktoras nie potrafi gotowac, to jest lajza.
Ja widze roznice miedzy zdaniem 1 a 2.[/QUOTE]
Jeszcze jedna wiadomosc mnie zastanowila.
Cytat:
|
Heh widać, dla tych, których poznawałam to było za wiele Jeden tyle zarabiał [dopisek od skarbimira: 4 tysiace netto], ale robił przy tłumaczeniach tekstów do filmów i ni cholery nie chciał się rozwijać... Prawdziwy "materiał na ojca".
|
Kurcze, facet robi tlumaczenia do filmow, byc moze laczy to nawet ze swoja pasja i jest mu dobrze, pieniadze zarabia calkiem przyzwoite i przez to zostaje zakwestionowana jego zdolnosc do bycia dobrym ojcem?
|
|
|