Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-11-25, 15:11   #1131
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad
Konto usunięte

Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
To ile to je tego pradu? Rachunki nie wzrastaja drastycznie? To sie wlacza czasem czy nom stop jak lodowke?

philips zalezy od modelu mozna dostac juz 250 euro, ten akurat jest za 300 https://www.darty.com/nav/achat/peti...ac2887_10.html

natomiast sporo taniej delonghi https://www.darty.com/nav/achat/peti...ghi_ac_75.html

Oba maja bardzo dobre opinie. To na czym polega roznica?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Wydaje mi sie, ze w kawiarni widzialam.
Cytat:
Napisane przez stotek Pokaż wiadomość
Mozesz to miec wlaczone non-stop, a mozesz tylko w razie potrzeby.
Ja wlaczam tylko wtedy, gdy jestesmy w domu + na noc. Urzadzenie dobiera sie do wielkosci pokoju, w ktorym ma stac.
Cena zalezy od marki, filtrow i wydajnosci. Plus inne bajery, typu jonizacja, nawilzanie, tryb auto itp. itd. Niestety nie moge otworzyc Twoich linkow, bo mam w pracy blokadę
Moim zdaniem warto podczas wyboru pochylić się nad kwestią filtrów, wydajnosci urządzenia, kosztow eksploatacji (na ile wystarczaja filtry i ile kosztują), czujnika zanieczyszczen i trybu auto, ew. zuzycia prądu i... głośności (moj stoi przy lozku i go w nocy nie słyszę).

Nie zauwazylam wzrostu rachunkow podczas uzytkowania oczyszczacza (mam Sharp).

Dokładnie

Cytat:
Napisane przez kasesia Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o oczyszczacz to czy on nadaje sie do oczyszczania powietrza w czasie dużego natężenia smogu? Bo mieszkam w Warszawie w samym centrum i jak jest duże stężenie to nawet w mieszakniu jest ciężko oddychać. Pytanie też co ile wymieniasz filtr i jaki to koszt. Bo na oxyshop jest nawet oczyszczacz za niecałe 600 zł czy to możliwe?

Dla mnie najważniejszy był dobry filtr- możliwie najlepszy czyli hepa13. Nie sądzę, żeby oczyszczacz w niskiej cenie miał taki filtr.

Filtr węglowy wymieniamy 2x w sezonie jesienno-zimowym z racji dużego smogu (czyli co 3-4 miesiące, mimo, że oczyszczacz wyłączony, kiedy jesteśmy poza domem). Filtr hepa raz na rok (tzn. wymienialiśmy 1x od 2017 r).
Zestaw 4 filtrów węglowych+ 1 hepa ok. 300 zł. (na 1-1.5 roku).

Ostatnio byłam kilka dni w Warszawie na Pradze i wieczorem w domu dramat, czułam smog. Na następny kilkudniowy wyjazd mam zamiar zabrać mój oczyszczacz (ma za małą moc, jak na cały dom, więc będę nosić z parteru w dzień na noc na piętro).
95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując