2018-11-25, 15:11
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Twoje najlepiej wydane pieniądze, czyli co okazało się bardzo dobrym wydatkiem?
Cytat:
Napisane przez Rena
|
Cytat:
Napisane przez stotek
Mozesz to miec wlaczone non-stop, a mozesz tylko w razie potrzeby.
Ja wlaczam tylko wtedy, gdy jestesmy w domu + na noc. Urzadzenie dobiera sie do wielkosci pokoju, w ktorym ma stac.
Cena zalezy od marki, filtrow i wydajnosci. Plus inne bajery, typu jonizacja, nawilzanie, tryb auto itp. itd. Niestety nie moge otworzyc Twoich linkow, bo mam w pracy blokadę 
Moim zdaniem warto podczas wyboru pochylić się nad kwestią filtrów, wydajnosci urządzenia, kosztow eksploatacji (na ile wystarczaja filtry i ile kosztują), czujnika zanieczyszczen i trybu auto, ew. zuzycia prądu i... głośności (moj stoi przy lozku i go w nocy nie słyszę).
Nie zauwazylam wzrostu rachunkow podczas uzytkowania oczyszczacza (mam Sharp).
|
Dokładnie 
Cytat:
Napisane przez kasesia
A jeśli chodzi o oczyszczacz to czy on nadaje sie do oczyszczania powietrza w czasie dużego natężenia smogu? Bo mieszkam w Warszawie w samym centrum i jak jest duże stężenie to nawet w mieszakniu jest ciężko oddychać. Pytanie też co ile wymieniasz filtr i jaki to koszt. Bo na oxyshop jest nawet oczyszczacz za niecałe 600 zł czy to możliwe?
|
Dla mnie najważniejszy był dobry filtr- możliwie najlepszy czyli hepa13. Nie sądzę, żeby oczyszczacz w niskiej cenie miał taki filtr.
Filtr węglowy wymieniamy 2x w sezonie jesienno-zimowym z racji dużego smogu (czyli co 3-4 miesiące, mimo, że oczyszczacz wyłączony, kiedy jesteśmy poza domem). Filtr hepa raz na rok (tzn. wymienialiśmy 1x od 2017 r).
Zestaw 4 filtrów węglowych+ 1 hepa ok. 300 zł. (na 1-1.5 roku).
Ostatnio byłam kilka dni w Warszawie na Pradze i wieczorem w domu dramat, czułam smog. Na następny kilkudniowy wyjazd mam zamiar zabrać mój oczyszczacz (ma za małą moc, jak na cały dom, więc będę nosić z parteru w dzień na noc na piętro).
|
|
|