Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pies z hodowli czy schroniska?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-11-26, 13:55   #174
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75
Dot.: Pies z hodowli czy schroniska?

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Ty to lubisz sobie dopowiadać. Nikt nie broni ludzi, którzy oddali kota bez ważnego powodu. Ale nie mam zamiaru też wrzucać smutnych emotek i litować się nad wyciskaczem łez, bo ktoś nie znalazl czasu na rozmowę z ludźmi chętnymi na adopcję. I owszem, mam ten niepopularny pogląd, ze oddawanie psów i kotów byle gdzie, bo schroniska nie są z gumy, nie jest dobre. Jest pseudopomaganiem.
No jak nie broni, a wyzej posty innej osoby, wcale ich nie bronily, Ty tez piszesz, ze schronisko strzela sobie w stope, bo co ?I kto nie znalazl czasu na rozmowe ? jak mozna tak oceniac, jak sie malo co wie. Przeciez caly czas pisze, ze mowia i co to daje

jedno trzeba sobie uswiadomic, to my ludzie sprowadzamy nature i te zwierzeta do tego gdzie są i jesli mozna pomoc to sie pomaga, a nie przeszkadza.

Skad schroniska maja wiedziec, ze pies czy kot trafi byle gdzie ?

A z gumy mi chodzilo wlasnie, ze takim sposobem jaki czesto proponuja tu niektore osoby typu nie jestem za naciskiem na adopcje to w koncu doprowadzimy do usypiania i wegetacji, bo ich bedzie za duzo.

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Taa i ja dopowiadam, a kto dopowiada sobie opinie na temat przeprowadzonej adopcji. Jest tylko jeden post, ktory malo co wnosi. Ale oczywiscie trzeba dopowiedziec , ze to błąd schroniska, oni źle przeprowadzili adopcje. Nic tam takiego nie ma.
O tym, ze ktos kota nigdy nie mial mogli dowiedziec sie przy zwrocie i tyle.

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując