Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Invisalign
Wątek: Invisalign
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2018-11-28, 19:54   #503
Lora1
Przyczajenie

Dot.: Invisalign

[QUOTE=Quadesha;86126417]Jeśli orto każe wyrywać zęby to polecam udać się do innego. To takie trochę stare metody... U mnie nakładki odpadły bo mam wadę operacyjna. Jednak ze zwykłego metalowego jestem mega zadowolona. Efekty i koszty na plus. Koleżanka nosi nakładki i u niej w leczenie miała trwać pół roku, a jest już ponad rok i końca nie widać

Z tym wyrywaniem zębów to nie do końca masz rację.. Po nie do końca udanym leczeniu zwykłym druciakiem, przez kilka lat chodziłam na konsultacje do różnych ortodontów i każdy zgodnie twierdził, że aby wyprostować moje zęby (są proste, ale mocno wysunięte do przodu) trzeba usunąć ich 4. Dopiero ok. rok temu na ostatniej takiej konsultacji, dowiedziałam sie o metodzie invisalign. Okazało się, że dzięki tej metodzie będę mogła mieć proste zęby bez wyrywania 4 piątek. Jestem aktualnie na 16 nakładce i jestem zadowolona, wszystko idzie zgodnie z planem. Moja siostra miała taki sam problem. Leczyła się za granicą, też była u kilku specjalistów. Niedawno zdjęli jej tradycyjny aparat, uśmiech ma piękny, ale 4 zdrowe zęby ma wyrwane. Więc myślę, że to nie są żadne stare metody
Lora1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując